JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Spektakl u režiji Bošnjačana

Bošnjace: Gledalaca 300. Sudija: Stefan Filipović ( Jagodina) 7. Strelci: Kostadinović u 15, Grujić u 57, Stoiljković u 86 minutu za Jedinstvo, Spasić u 39, Stojković u 83 za Radnički. Žuti kartoni: Kojić, Grujić, Marković, Đorđević, Jović, M. Stanković ( Jedinstvo). Jovanović ( Radnički )Crveni karton: Kostadinović u 86 min. (Jedinstvo).

FK JEDINSTVO: Kojić 8, Mitić 7, Aleksov 7, M. Stanković 7,5, Kostadinović 7,5, Grujić 8 ( Đorđević 7), Mitrović 8, Z. Stanković 7,5, Marković 7 ( Stoiljković 7,5), Arsić 7, Stojanović 7 ( Spasić-).

FK RADNIČKI: Stamenković 5,5, Vlaković 6,5 ( Ivković -), Ćirković 6, Marković 7, Radičević 6 ( Milošević -), Spasić 7, Dojkić 6, Tolić 6,( Stojković 7), Tomović 6, Ristov 7, Jovanović 6.

Igrač utakmice: MIlorad Kojić

Divna fudbaska predstava , koja je sa pravom opravdala epitet derbija kola. Viđena su pet pogotka, siaset prilika i pred jednim i pred drugim golom. Nakraju zaslužena pobeda domaćina, koji je pokazao da prošlonedeljna pobeda u Mrštanu nije bila sučajnost. Na pleća je položen jedan od kandidata za sam vrh tabele.

Sve je počelo u kortist domaćina. Posle početnog ispitvanja snage, već u 15 munutu prva radost za domaćina. Marković je jednom dubinskom loptom u prazan protor uposlio Kostadinovića , koji je bio brži od golmana Stanekovića, lobovao ga i lopta je završila u mrežu Piroćanaca. Igrao se 39 minut kada je usledilo poravnjanje rezultata. Požrtvaovano za loptu se je izborio igrač gostiju Tomović, sa ivice kazneog prostora pronašao Spasića koji je preciznim udarcem savladao Kojić. Sa tim reztultatom se otišlo na zasluženi odmor.

U drugom delu utakmice kvaltet iznad ranga takmiečenja, borbena, efikasna i do kraja neizvesna utakmica. Možda ključni momenat na utakmci usledio je već u 51 mintu igre kada je golman Kojić pokušao da interveiše, nemanerno oborio Miloševića, pa je sudija Filipović pokazao na penal. Udrac je izveo kapiten Ristov, međutim Kojić je bravuroznom intervencijom odranio udarac koji je Ristov upitio u sam donji desni ugao.

Samo šest minuta kasnije, najlepši trenutak na utakmci. Grujić je izveo slobodan udarac sa kruga koji obeležava centar. Primetio je da je golman Stamenović izašao daleko od svoje linije, lobovao ga i lopta je završila u mreži gostiju. Pogodak koji je doneo po drugi put voćsvo domaćina. Od tog trenutka gosti iz Pirota su krenuli na sve ili niša i proustili nekoliko izgledih prilika, jer je na golu briljirao mlldi Kojić. Beležimo prilike Tomovića u 64, Ristiva u 70, Spasića u 78 minutu. Tek što je ušao u igru rezevista Stoiljković je prošao kroz nekoiko igrača odbrane gostiju, uputio udarac ali je lopta završila u denu stativu gola gostiju. Gosti po drugi put na utakmci stižu do izjednačenja. Igaro se 83 minut igre. Dosuđen je slobodan udarac za goste koji je izveo Ristov i pogodio prečku. Lota se odbila u polje, ponovo je upućen udrarac na gol, neko je od igrača domaćih u nameri da blokira udarac lopta ga je pogodila u ruku. Sudija Filipović možda malo pretsrogo po drugi put pokazao na penal za goste. Kazneni udrac je izveo rezervista Stojković, šutirao i ustoj strani kao i prvi put Ristov, ali je bio precizan odnsno goloman Kojić koji je prozro njegovu nameru zamalo kratak i lopta je završila u mrežu domaćina.

Odluka o pobedniku pada u 86 minutu igre. Po desnoj starni je prošao rezrvista Đorđević koji je na drugoj strani odlično pronašao takođe rezrvistu Stoiljkovića , koji je prevario golmana Stamekovića i lopta je završila u mrežu. Pogodak koji je izazvao erupciju oduševljenja kod domaćina, što se u preostalih nekoiko minuta ispsotavilo da je to konačan rezultat i vredna pobeda domaćina.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print