JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Start iznad očekivanja

Vlasotince: Ni najveći  optimisti nisu verovali da će FK Vlasina iz Vlasotinca na startu prvenstva poveseti kolo na Srpskoligaškom istoku. Dve sjajene pobede, prva na gostovanju u Paraćinu protiv SFS Borac (1:3), druga pred svojim navijačima u Vlasotincu sa dosta podmaleđim sastavom ekipe Car Konstantina sa Niškog Bubnja (4:0) došli su u prilici da zasednu na sam vrh tabele  zajedno sa Jagodinom i Moravcem-Orionom koji su takođe  zabeležili po dve pobede na startu. Lepa fudbalska priča, koja svakako prija svim ljubiteljima fudbala u Vlasotincu, pogotovo onima koji su trenutno na čelu kluba, igračima, kao i šefu struke Draganu Nikoliću sa kojim smo specijalno za naš portal ragovarali odmah posle završetka utakmice protiv Car Konstantina koju su Vlasotinčani kao što rekosmo rešili u svoju koriost  golovima u nastavku susreta.

Na pitanje kako ocenjujete  start prvenstva kao novajlije u ovom rangu takmičenja i  prestojećem  gostovanju  Radanu u Lebane, komšiski derbi koji je uvek pobuđivao pažnju ljubitelja fudbala na „južnoj pruzi” ?

Start je dobar, moglo bi se reći super, ali to nemora ništa da znači. Mi znamo dokle možemo, šta ustvari možemo, hrabi samo želja, volja i dobra igra mojih izabranika u prva dva kola. Jasam svestan da će biti i padova, ovo je ekipa koja ima pet –šest novih igrača i nadam se iz utakmicu u utakicu još boljoj igri. Sada imamo na rspolaganju svih osamaneset igrača, danas smo bili lišeni usloge dvojice koji stiču pravo nastupa u narednom kolu.

Zamerka koja stoji to je naša stara boljka neefiksnost, koja je nalseđena još iz zonskog stepena  takmičenja. Recimo napraviš  protiv neke ekipe desetak šasni da bi postigao pogodak, treba postići  jedan dva gola i rešiti utakmcu i mirno je poriveseti kraju. Zadovljan sam startom ali znamo i dokle možemo, nas ovo neće zavarati. Još to iskustvo treba se stekne kod igrača, ali sam svakako zadovoljan u svakom slućaju onim što smo prikazali u minula dva kola. Kao novajlije za sve nas je uspešan I lep početak.

Što se tiče utakmice u Lebanu, slobdno mogu da je nazovem derbi „ južne pruge“ jer mi se dobro znamo, straha u našim redovima pred tu utakmicu nema. Bitno je da  to bude jedna korektna utakmica, naravno sa obe starne. Neka pobedi ko bude bolji na terenu. Nadam se još jednoj dobroj igri mog tima. Ako ono što su dosad prikazali bude dovoljno za pobedu, neka bude tako. Tim koji pobeđuje se ne menja, ali mi dva igrača stiču pravo nastupa, tako da će biti promene u narednom kolu u Lebanu. Mislim da ćemo sa njih dvojicu  biti daleko jači tim.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print