JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Dugovanja unela pometnju u rad

Lokalna samouprava u Lebanu uvidevši katastrofalno stanje u FK Radan zimus u zimskoj pauzi je dekretom za prvog čoveka u klubu postavila Nebojšu Stankovića. Pokazalo se da je potez bio na pravom mestu, završen je proleći deo prvenstva, ostvaren je osnovni cilj a to je opstanak. Tako da će ljubitelji fudbala u Lebanu i naredne takmičarske 2018 /19 biti u prilici da prate utakmice u ovom rangu takmićenja Srpska fudbalska liga – istok

Po završetku prvenstva joj sagovornik je niko drugi nego predsednik FK Radana Nebojša Stanković koji je za naš portal „ otvorio dušu“ i bio vrlo raspoložen za razgovor.

KAKO STE ZADOVOLJNI DOSADAŠIM FUKCIONISANJEM KLUBA?

Iskreno da vam kažem nasledini smo izuzetno tešku situaciju u klubu. Zahvaljujući pre svega lokalnoj samoupravi naišli smo na ogromno razumevanje , tako da smo usepli da u vrlo kratkom vremesnkom roku da se konsolidujemo. Da nasleđena dugovanja delimično rešimo. A da za naš period rada gde smo mi bili na čelu kluba nismo bukvalno ostali nikom ni dinar duga. Mislim da je naseđena dosta loša situacija u klubu, pre svega nisam zadovoljan igračkim kadrom. Ipak šta je tu je svi u klubu smo bili svesni toga, uhvatili smo se u koštac, i nakraju smo nekom pukom srećom i zalaganjem tih igrča uspeli da na jedvite jade sačuvamo status Srpskoligaša.

Takođe osećam dužnost da iznesem neku zahvalnost Sudiskoj organizaciji na čelu sa Bojanom Stojanovićam koji nas je propratio i omogućio da imamo dobro suđenje , kako kod kuće tako i na gostovanju. Na našem poslednjem sastanku po završetku prvenstva jasno sam kao prvi čovek kluba rekao da ko želi da promeni sredinu može to slobodno da učini. A one igrače koje budemo mi lično pozvali na pripreme oni će i dalje ostati članovi našeg kluba. Mi ćemo krenuti novu bitku za konsolidacijom kluba, kako na finasiskom planu, tako i igračkom kadru od 2 jula kada krenemo sa pripremama za takmičarsku 2018/19 godinu. Kako će to izgledati videćemo , vreme će pokazati svoje koje je ispred nas.

U SAMOJ ZAVRŠNICI UKLJUČILI STE SE U RAD NA SAMOM TERENU?

Upravo je bio i to jedan od razloga da moje dugogodišnje trenersko iskustvo koje sam nosio sa sobom prenesem na igrače. Da se uozbilje , da odrade svoj deo posla maksimalno do krja. Da ozbiljno shvate situaciju u kojoj se klub nalazi trenutno. Da prevaziđemo svoje mogućnosti i da na taj način se ostvare želje i interes ovog grada, lokane samouprave koja je stala iza njih.

KAKAV JE BIO ODNOS U KLUBU IGRAČA i UPRVA KLUBA?

Nema tu nikava misterija, lokalna saouprava je najzaslužnija. To je sve išlo svojim tokom , tako da smo bukvalno „ na mišiće“ uspeli da ostvarimo zajednički cilj a to je bio opstanak. Nadam se da se tako nešto u narednom vremenskom periodu koji je pred nama neće više ponoviti i da će sve to ići daleko lakše.

VAŠA OČEKIVANJA U NAREDNOM PRVENSTVU?

Drago mi je što će se i FK Radan naći u jednoj eliti klubova koju će sačinjavti klubovi u narednoj takmičaskoj godini. Velike poteškoće imamo oko finasiskih problema . Tako da smo oko projetka terena sa veštačkom travom dosta uložili. Nadam se da će nam to doneti i omogućiti lakši i nesmetan rad. Da uz tri do četiri pojačanja sačuvamo igrački kadar. Tako da očekujem da se nađemo u krugu timova koja će se naći na prva pet mesta na tabeli. Tako ćemo u narednoj takmičaskoj godini mnogo ranije da obezbedimo opstanak, nego što je bio slučaj ovog puta.

DALI ĆE TE USKORO OBELODANITI SPISAK IGRAČA

Ne možemo da još uvek obelodanimo spisak onih na koje ne računamo i ko odlazi a ko ostaje. To će pokazati naredni period. Ali svakako sve igrače koje smo zacrtali kao pojačanja trudićemo se da ih dovedemo u naše redove. To su igrači na mesto šropera, veznog igrača i špica. Pokušaćemo pre svega da u naše redove vratimo igrače iz naše sredine koji igraju u druge klubove. Tako da ne budemo klub „ stranaca“ već domačin igrača sa adekvatna pojačanja. U radu u klubu nema neke posebne nauke. To je red, rad i disciplina . Da tako ostvarimo zahednički cilj . to je da budemo stabilan Srpskoligaš, da dobrim igrama na terenu vratimo FK Radan na meto i gde mu pripada u fudbalu.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print