JugSport.net

20. april 2024.
sportski portal južne Srbije

SPORTISTA GODINE BOJNIKA DANILO STOJKOVIĆ

Bojnik: U organizaci Sportskog saveza opštine Bojnik na čelu sa predsednikom Dejanom Arsićem a pod pokroviteljstvom lokane samouprave u Bojniku održan je u prostorijama prelepe hale sportova šesti za redom izbor sportsiste i sportskih radnika u opštini Bojnik

Napre sve svim prisutnim obratio većnik za sport pri lokanoj samoupravi u Bojniku Miloš Aranđelović koji je rakao:

Posebno mi je zadsovoljstvo ispred Sportskog saveza opštine a i moje lično ime da vas pozdravim i da poželimda se osećate dobro i da se družite. Danas smo ovde po šesti put u organizaciji Sportskog saveza opštine Bojnik, sa razlogom da podelimo nagrade najboljim sportsitima i sportskim radnicima u minuloj 2023 godini. Sportski savez je osnovan 14 februara 2018 godine na inicijativu sportskih radnika koji su bili ispred opštine Bojnik.

U svom dosadašnjem radu upotrebili su dosta truda i napora, kako bi klubovi dobili tehnički pomoć, sve od mogućnost Sportskog saveza. Takođe u ovom periodu smo se bavili i razvojnim sportom, i u ovom periodu smo pokrenuli razne sportske manifestacije, koji okupljaju veliki broj naših takmičara i rekretaivaca. Sportski tereni koji su bili u lošem stanju uspeli smo da ih dovedemo na jedan nivo koji su sada u dobrom stanju i može se na njim provesti jedno dobro rekretativno vreme.

U ovom periodu smo se trudili da u okviru školskog sporta poboljšamo uslove između ostalog koje smo opremili sportskim opremama, kako osnovne tako i srednju školu. Saradnja je razvijena i sa drugim Sportskim savezima u okruženju, kao i sa ovdašnjom halom sportova u kojoj se sada nalazimo da dodelimo nagrade i priznanja. Cilj nam je u daljem radu da obezbedimao našoj deci još bolje uslove za rad i napredovanje

.

Potom je predsednik Sportskog saveza opštine Bojnik krenuo sa dodelom nagrada. Prva nagrada je plaketa i zahvalnica Sportskom savezu Sbije koji su bili pozvani da budu gosti ali su sezahvalili na pozivu sa obrazloženjem da su prezauzeti poslovima i da nisu u mogućnosti da dođu. Tako da je Arsić rekao da će tu nagradu lično dodeliti ljudima u Beogradu.

Druga nagrada pripala je doskorašnjem radniku Sportskog saveza opštine Bojnik Marku Videnoviću u vidu priznanja koji je kako je rekao Arsić doskora bio naš radnik i delili smo dobro i zlo na zajedničkim poslovima.

Veliki doprinos je dao unapređenju saveza i kao čovek je bio dobar i zato mu se zahvaljujemo jednim priznanjem za doprinos u razvoju i unapređenju sporta u opštini Bojnik.

Zahvalnica je dodeljena i Dejanu Glišiću za doprinos u razvoju i promociji sporta.

Doktorki Violeti Janković koja je obavljala dužnost sportskog lekara na svakoj utakmici svih klubova iz Bojnika kada su domaćini i dosta je doprinela normalnom odvijanju sportskih događaja jer kao što je svima nama poznato bez lekara nijedna zvanična utakmica nemože da se odigra .

Za uspešnu saradnju sa drugim sportskim savezima u okruženju ovog puta nagrada je pripala Draganu Miljkoviću iz Lebana , koji je uvek stajao na usluzi sportistima iz Bojnika prilikom boravka u Lebanu na raznim manifestacijama ili neke sportske delegacije.

Takođe zahvalnica je dodeljena Draganu Ljubisavljeviću za izuzetnu saradnju i doprinos u razvoju i promociji sporta.

Priznanje i novčana nagrada od 15.000 dinara je dodeljeno u oblasti školskog sporta kao sportskom stručnjaku profesoru fizičkog vaspitanja u Bojniku Dejanu Davidoviću nekadašnjoj vedeti fudbalskog kluba Pusta reka. Sada treneru u mlađim kategorijama ovog kluba.

Za najbolju mladu nadu proglašen je Lazar Stojanović, mladi i perspektivni golman u kategoriji kadeta iz FK Puste reke iz Bojnika . I na kraju proglašenje najboljeg sportsiste i sportiskinje u opštini Bojnik.

To lalskavo priznanje za 2023 godinu prilapo je u muškoj konurenciji karatisti karte kluba Pusta reka Danilu Stojkoviću.

koji je izabran za najboljeg sportistu, koji je postigao odličene rezultate na takmičenjima širom Srbije.

Za najbolju sportiskinju izbarana je i proglašena Maša Dajević odbojkašica iz OK Pusta reka-Bojnik.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print