JugSport.net

sportski portal južne Srbije

NAJAVLJUJU ŽETVU BODOVA

Pukovčani su početkom februara otpočeli pripreme i polako ih privode kraju, kako bi potpuno spremni dočekali nastavak prvensta u zonaškom “Centru”. Sproveli su odlične priprema na svom stadionu i proverili formu na dve prijateljske utakmice. Sa Mekišom su remizirali (1:1), a slavili su protiv Železničara iz Brestgovca (4:1). Do starta proleća planiraju još dve provere i nadaju se da će potpuno spremni dočekati start proleća.

– Redove smo pojačali dovođenjem mladog Stefana Đorđevića (16), talentovanog mladića koji je sticao iskustvo u mlađim kategorijama Železničara iz Niša i Nikole Stojiljkovića koji je ponikao u mlađim kategorijama Pukovca. Ekipi se priključio i naš bivši golman Stefan Cenić. Rastali smo se sa Armandom Aguševićem, koji je pristupio Plantaži i golgeterom Nemanjom Markovićem, koji će karijeru nastaviti u Našim krilima u Belotincu. Verujem da ćemo brzo napustiti šestu poziciju, popraviti bodovni saldo i probiti se ka vrhu tabele, rekao je trener Miljan Nikolić, koji je prihvatio nastavak saradnje do kraja prvenstva.

U ekipi ostaje i internacionalc Aleksandar Trajković, jedan od najiskusnijih i najboljih štopera zonaškog “Centra”. Svojim iskustvom i autoritetom pozitivno utiče na mlađe saigrače, pruža im samopouzdanje i odličnim partijama predstavlja nerešivu enigmu za protivničke napadače. Bogato iskustvo stečeno u Radničkom iz Niša, Badnjevcu, Ordobasiju (Kazahstan) i na Islandu, odlično prenosi na svoje saigrače.

– Priprema smo sproveli u potpunosti sa zamislima trenera i njegovih pomoćnika. Spremni smo i sa nestrpljenjem očekujemo prolećni start kada ćemo ugostiti tradicionalno neugodnog rivala Palilulca iz Niša. Stare poznanike ćemo dočekati u sportskom duhu i nadam se golu više u njihovoj mreži. Sem dvojice koji su nas napustili ostali smo kompletni i pružićemo maksimum na terenu, rekao je Trajković.

Pauzu u prvenstvu u Pukovcu su iskoristili za sređivanje terena i službenih prostorija i sa uređenim tribinama i stolicama i obnovljenom sportskom opremom, predstavljaće ozbiljnog kandidata za vrh tabele.

– Podmlađena uprava je odradila kvalitetan posao u pauzi prvenstva i pružila nam maksimalnu podršku. Od mene i mojih pomoćnika zahtevaju rad i požrtvovanje, a od fudbalera izgaranje na terenu. Rasprodaje bodova neće biti, a očekuje se žetva u Pukovcu. Očekujemo i podršku vernih navijača koji su nam bili od velike pomoći i tokom jeseni. Nikome nećemo pretiti, ali mogu da obećam da iz Pukovca neće lako odlaziti bodovi, rekao je trener Nikolić.

D. Mitrović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print