JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Spas u zadnjem trenutku

Medveđa: Kada se jedna loša fudbalska sezona ipak na kraju završi dobro. Spas se doživi u minut do dvanajest pobedom u borbi za opstanak sa jedinim konurentom Mladosti iz Bosilegrada i to na njihovom terenu, može se reći da se dobro završilo po jedan klub. Tako  su im se revanširali za jesenji poraz u Medveđi. Potom u zadnjem kolu im se na njihovom terenu nije pojavio Tanasko Rajić iz Pirota. Sa  samo 21 osvojenim bodom FK Jablanica iz Medveđe će i u naredom prvenstvu u novo formiranoj Zona- jug igrati ponovo. Verovatno će ljudi koji vode ovaj klub, a reč je mladim shvatiti da su ovom klubu potrebna pojačanja. Da sa sopstvenim igračkim kadrom nisu kadri da izbore opstanak, kamo li da se ravnopravnu uhvate u koštac sa ostalim klubovima.Tako da će mladi predsednik kluba Marko Ivanović i sportski direktor Stefan Rajičević inače obojica još uvek aktivni igrači, morati dobro da se u sadašnjem letnjem prelaznom roku poturde i dovedu adekvatna pojačanja.

Pojedini fudbaleri poput Ademovića, Maksimovića, Gavrilovića su  isksuni igrači ali bez treniga i rada nema ni rezultata. Ima u timu i kavitetnih pojedinaca poput Rajčevića, Ivanovića, Jankovića, Ibraimovića, Stošića , pa onih koji tek doalze  Sahiti, Jovanović , ali je potrebana pojačanja koje će napraviti prevagu u timu. Možda jedna od glavnih neostatka je golman ovog kluba, tako da je čitvog prolećnog dela prvenstva na golu stajo fudbaler.

Blo kako bilo izborene je osptanak  podsećanja radi jesenji deo prvenstva je završen tamo  gde su na kraju završli prvenstvo. Na predopslednjoj poziciji na tabeli na 15 mestu  kada su na 15 utakmica zabeležili samo 3 pobede isto toliko nerešenih igara, a čak 9 poraza uz gol razliku  18 datih i 41 peimljen pogodak.

U prolećnom delu prvenstva na 15 utakmica osvojeno je samo 3 pobede uz 1 remi i čak 11 poraza i negativnoj gol razlici  19 datih i 41 primlejnih golova. Znači jedan više dat a jedan manje primljen u odnosu na jesenji deo prvenstva i osvojerno je 10 bodova. Na svom terenu odigrali su 7 utakmica zabeležena je samo 1 pobeda, uz 6 poraza i gol razlika 9 datih i 20 primljenih golova. Osvojeno je samo  3 bodova što je svakako malo. Na gostovanju su bili na 8 utakmica i po uspešnosti su na 8

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print