JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Sose fudbalski stručnjak Vranja

Izbor sportiste grada Vranja  za 2017. godinu saveznom fudbalskom sudiji iz Vranja Dejanu Stajiću doneo je od strane komisije veliko priznanje za njegov doprinos koji je ovaj tridesetosmogodišnji vranjanac  podario fudbaluna tim prostorima i šire kao fudbaler, fudbalski sudija i fukcioner u ovom sportu.

Sve je počeno davne 1987. god. kada je načino prve fudbalske korake kao petlić u dresu lokanog FK „Dinama“  gde je prošao sve selekcije  od petlića do seniorskog sastava. Potom dve godine (1999-2001)  bio je član KMF „Brđanka“  iz Aleksinca u tadašnjoj Drugoj fustal ligi Srbije. Kad je reč o fudbalu bio je takođe aktivan igrač od formiranja  FK „Nebeski anđeli“ iz Vranja, klub vojske Srbije  punih četiri godina (2010-2014) godine. Potom je tri godine bio i Generani sekretar ovog kluba (2014-2017) Klub koji se trenutno uspešno takmiči u Zona-jug.

Uporedno sa bavljenjem fudbalom Stajić je počeo da deli pravdu na fudbalskim terenima. Davne 1997.  počeo je sa pištaljkom u ruci u Pčinjskoj okružnoj ligi  i već na samom početku se videlo da je reč o velikom potencijalu. Posle dve godine tačnije 1997. položio je za republičkog sudiju i počeo da sudi utakmice tadašnje Južnomoravske fudbalske zone  sve do takmičarsku sezonu 2005/2006 godine. Potom prelazi u Srsku fudbalsku ligu – Istok, u takmičarsku sezonu 2006/2007 god.

Pred komisijom kojom je bio predsednik Miroslav Radoman Stajić 2010. godine uspešno je položio za zvanje  Saveznog fudbalkog sudije. Tako da je pravdu na ovom rangu takmičenaj delio punih osam godina  sve do takmičarske sezone 2013/2014 god. Jedino je ostao žal za delenje pravde na prvoligaškim terenima velikog fudbala. Ali mu se ta želja ostavrila na malim terenima fustal lige Srbije.

U takmičarskoj 2014/2015 godini počinje da sudi Prvu fustal ligu i bio je prvi sudija na tom rangu takmičenja iz Pčinjskog okruga gde se i dan danas nalazi. Od stane komesara ove lige Rajka Katanića predložen je intrenacionalnog  fustal sudiju.

Ovako dobro deljenje fudbalske pravde i odnos sa kolegama gde je uzuzetno cenjen, bio  biran na funkcijama SSOS grada Vranja njegove matične organizacije. Obavljao je fukciju potpredsednika, zatim predsednika komisije za unapređenje sudija Pčinjskog okruga (KUS). Septembra 2017. godine, posle vanrednih mera u SSOS grada Vranja, na Izborima  je ubedljivo izabran za predsednika gde se  sada nalazi na toj funkciji.

Popurani Sose je inače aktivan vojnik Vojske Srbije od 2008. godine, da bi potom postao visoki podoficir. Za svoje izuzetne rezultate u Vojsci Srbiji od strane Ministra odbrane Republike Srbije, 2013. godine bio je nagrađen spomen medaljom.

„U poslednje vreme sve ovo što postižem na polju sporta i službe kojoj se bavim veliku zahvalnost dugujem mojoj porodici supruzi  Nataši i ćerkama Sari i Leni koje su moja podrška u svemu. Nagrada koju sam dobio od starene komisije prilikom izbora sportiste grada Vranja za 2017 godinu me je priajtno iznenadila i nešto što je za mene velika zahvalnost. Ujedno to je  podstrek da nastavim sa daljim radom kako na poslu profesionalnom kojim se bavim, takođe i u fudbalu kao sudija i metu funkcije predsednika SSOS grada Vranja. Zahvalio bih se komisiji koja je prepoznala  moj trud dug tri decenije u fudbalu gde sam uz mnogo odricanja ovo postigo i verujem zaslužio ovako visoko priznanje. Takođe bih se zahvalio mojim kolegama sa kojima sam delio i delim još uvek fudbalsku  pravdu na podršci. Bez njih nebih ovo postigo  i dobio . Sa svima  sam dosad imao dobru saradnju i ovo je i njihov deo zasluge“ bio je jasan  u izjavi  Dejan  Stajić – Sose.

Vukašin Stevanović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print