Slogaši žele među Srpskoligaše

Leskovac: Danas tačno u podne šef struke jesenjeg prvaka Zone-jug Sloge iz Leskovca  Midrag Đorđević izvršio je prozivku u prisustvu igrača, kompletne uprave  kluba na čelu sa predsednikom Aleksandrom Đorđevićem i tako zvanično označio početak priprema za prolećni deo prvenstva gde Sloga brani lidersku poziciju na tabeli ispred ekipe Alakince i Jablanice iz Medveđe. Prvi trenig odrađen je u obižnjoj balon hali,  dok nastavak priprema je predviđen u obižnjem Donjem Sinkovcu.

Na prozivci su se pojavili 24 igrača, među kojima i novajlije, koji bi trebali da osveže i pojačaju konurenciju u timu. Za sada su klubu pristupili njih četvorica  a to su: Aleksandar Radivojević iz Kumarevo 65, Nenad Kostić iz Moravac Orion, Saša Jović iz Železničar iz Brestovca,  i Dejan Petrović iz Budućnost iz Orašja. Očekuje se dolazak još dva pojačanja, kako bi šef struke kopletirao spisak igrača na koje računa  u prolećnom delu prvenstva. Raduje podatak da se na prozivci pojavio i iskusni Nikola Đokić koji će ravnopravno da kaonuriše za najboli sastav tima, posle jesenje povrede  koja ga je osvojila od terena.

Svim prisutnim kako to i priliči dobro organizovanom klubu  obratio se predsednik kluba Aleksandar Đorđević koji je rekao: Pre svega svim igračima i stručnom štabu da poželim dobro zdravlje, da vas mimoiđu provrede. Želim vam takođe uspešan rad u pripremnom periodu,  kako bi što spremije dočekali start prvenstva. Svima nama je cilj osvajanje prvog mesta i plasman u Srpskoj ligi-istok, gde nam prema uslovima koje imamo i pripada mesto. Na vama je  da radite i dobro se pripremite, a mi ćemo sve učiniti da vam za to stvorimo optimalne uslove  za nesetan rad.

Klub su napustili  i u potazi su za novu sredinu Stefan Stamenković i Filip Stojković uz saglasnost šefa struke Đorđevića, jer su dovdena adekvatna pojačanja.

O samom toku pripšrema šef struke Đorđević kaže: Po meni smatram da smo krenuli sa pripremama na vreme. Za početak  treninge ćemo raditi na terenu Omladinca u Donjem Sinkovcu, sve dok nam vremenski uslovi ne dozvole da se vratimo na našem terenu. U prolećnom delu prvenstva cilj nam je da zadržimo lidersku poziciju na tabeli. Uz nas još konurenti za osvajanje prvog mesta su Alakince iz istomenog mesta kod Surdulice , Jablanica iz Medveđe sa kojom igramo već u prvom kolu, i jedini su nam dužnik koji su nam jedini naneli jesenas poraz na njihovom terenu, a tu je još i Žitorađa koja je takođe konurent za  sam vrh tabele.

Očekujem od mojih izbaranika dobar rad u pripremnom periodu. Povlašćenih neće biti, svako će morati da se dokaže i izbori mesto u timu, jer samo tako ćemo uspeti da stignemo do našeg zacrtanog cilja, a to je osvajanje prvog mesta i plaman među Srpskoligaše. Zakazali smo i sedam kontrolnih utakmica. Premijera će biti u toku iduće nedelje sa ekipom OFK Topličanin iz Prokuplja, sa  koim ćemo odigrati dve utakmice obe kod nas, potom sa Vlasinom u Donjem Krajincu, Radanom jednu kod nas jednu u Lebane, Kumarevo 65 kod njih,  sa Čekmin  kod nas, sa Deliskim visom iz Niša članom Zona centar kod nas, i ostala je još jedna utakmica kojom  ćemo zaključiti spisak kontrolnih utakmica.

Pripremni period će se odvijati u tri faze. U prvoj ćemo uglavnom raditi na sticanju psihofizičke izdržljivosti, u drugoj rad sa loptom i u trećoj kontrollne utakmice, koje će ih biti i u prve dve faze priprema, ali će u trećoj biti njih više, kako bismo spremno dočekali start prvenstva i već derbi sa Jablanicom iz Medveđe nanašem terenu u Leskovcu u prvom kolu.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net