JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Bokseri Radana prkose Koroni

Lebane: Najmlađi sportski kolektiv porodice  S.D.Radan , pri Sportskom savezu opštine Lebane bokserski klub Radan sa trenerom Darko Stankovićem već nekoliko dana vredno treniraju u  fiskulturnoj sali O.Š. Radovan Kovačević-Maksim, gde  su im dodeljene  trenutne službene prostorije za trenige , do dolaska boljih dana za ova klub.

Posetili smo jedan od njihovih treninga ovih dana i zatekli kao pre epidemije kako momci vredno treniraju i pune  svoje akomulatore za dane koji predstoje. Među njime je i prvo pojačanje u ovaj klub Sava Mitić iz Leskovca, na koga trener Darko Stanković ozbiljno računa da u skorije vreme bude perjanica kluba iz Lebana.

Upravo moj sagovornik je Darko Stanković koji specijalno za naš portal na početku razogora kaže:Kao mlad sportski kolektiv koji smo sa zvaničnim radom počeli četvrog novembra 2019 godine. Upravo kada smo bili spremni da sa bokserima početnicima izađemo na nekom zvaničnom takmičenju i pokažemo javnosti  da iz male sredine može da se iznedri dobar bokser, koji će moći da parira ostalim bokserima iz čitave Srbije.

Nažalost zadesila je kao sve pa i nas ta pandemija koja još uvek se nije ugasila u potpunosti i morali smo da prekinemo sa radom, odnosno sa treninzima. Počeli smo ponovo posle policijskog časa, na podizanju forme sa bazičnim pripremama, ali se ponovo stalo i tako nekoliko puta. Zvanično smo obnovili rad na otvorenom od prvog avgusta na pomoćnog terene FK  Radana. Od prvog  septembra smo se vratili u naše prostorije sale za fizičko vasiptanje OŠ Radovan Kovačević-Maksim . Okiupli smo se ponovo i pozivu su se odzavali svi oni koji su pokazivali talenat kroz treninge od osnivanje kluba. Ovakav tempo rada na specifičnim bokserskim treninzima biće dovoljno tri nedelje dobrog rada da budemo spremni za neko od takmičenja.

Državno prvenstvo se planira za krajem oktobra i dotle ćemo po svoj prilici dobiti priliku da se pojavimo na prvom zvaničnom takmičenju. Naravno  nastupće oni takmičari koji budu spremni,  odabraćemo najbolje, među njih imamo i tri devojčice koje nisu nijednog trenutka prestale da treniraju. Tako oni koji na toj reviji pokažu svoj talenat učestvovaće i na Državnom prvenstvu Srbije. Prelaskom u sali za trenige sa nama se u rad  priključio Sava Mitić bokser iz Leskovca ,  koji ima preko trideset mečeva uglavnom sve pobede.

U njega ćemo dosta uložiti i očekujem da će biti bokser za velika dela. Mitić je bokser u kategoriji do 63 kg i tu težinu drži konstantno, tako da očekume od njega puno. Inače je takmičar u juniorskoj konurenciji. Trenira punim intezitetom, redovan je na svakom treningu i prepoznao sam u njega budućeg bosera  za velika dela. Mi smo klub mlad , ali imamo ogromnu podršku lokane samouprave opštine Lebane naravno na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem i predsednikom Skupštine Bobanom Pejićem. Poput Save Mitića  svakom dobrom i taletovanom boseru su vrata kluba otvorena i sa ispisnicom u dzepu i dogovorom sa njegovom klubom svakom su vrata otvorena  da bude deo našeg tima. Talenata u mom klubu ima na pretek.

Ne želim nikog posebno da izdvajam i ističem, već će oni sami sebe da istaknu kada dođe vreme  da na delu pokažu svoj talenat. Trenutno u klubu imamo oko desetak takmičara koji bi mogli da se pojave na takmičenja i na koje ja računam u skorije vreme. Međutim svi oni neće odmah da boskuju jer ja sam  vođa kluba koji želi samo da pobeđuje, porazi su za mene nešto strano  i to ne volim.

O svom trenerskom debiju i kao mlad trener koji je željan dokazivanja  i da mu je cilj da iznedri veliki broj kvaitetnih boksera, pored toga da budu i dobri momci Darko Stanković na to kaže: Sve što sam preneo ovim mojim bokserima početnicima dugujem zahvalnost Ljubiši Ignjatoviću –Čupi  vlasniku profi kapa „Čip“ u Beogradu. Taj kap smatram da je sam vrh svetkog boksa, sa njim sam stalno u kotaktu i jednostavno preslikavam njegov rad. Mi smo bukvalno svakog dana u kontaktu. Njemu dugujem veliku zahvalnost i to je čovek koji me je zadužio za čitav život i moj rad se zasniva na njegovim savetima i preporukama u radu.  Trenirao sam ja i u drugim klubovima i smatram da svaki trener koji ulaže u sebe  je dobar trener. Nemora da znči ako ne iznedruje dobre bosere daje loš trener. Jednostavno mora da postoji neka energija koja povezuje u tom radu trenera i bosera i sa takvim načinom rada , rezultat ne izostaje.

Zato se trudim kao trener da svu svoju enrgiju porenesem na ove momke u radu sa njima i sigran sam da uspeh neće izostati. Jer medalje i  pobede se ostavruju na treningu ,samo se posle odlazi po njih na zvaničnom takmičenju da se osvoje. Radimo  pakleno , družimo se i dišemo svi zajeno kao jedna zdrava porodica. Što se tiče uslova za rad koje imamo  moramo zasad biti  zadovoljni, međutim nije ovo prava bokserska dvorana za treninge. Pa se nadam uz pomoć lokalne samouprave u Lebanu da ćemo u skorije vreme dobiti jeednu pravu boksersku salu, po ugledu na mnogo pozatije klubove.

Na kraju intervijua Darko Stanković je izričito želeo da se u prilogu nađe nejgovo viđenje o našoj dosadašnjoj saradnji i o tome kaže: Želim da se zahvalim vašem portalu, posebno tebi kao novinaru koji me pratiš od početka moje karijere kao takmičara  i prema vama imam ogromno poštovanje  kao novinara i kao vlasnika ovog portala , kojio je izuzetno čitan ne samo ovde  u okruženju već skoro čitvoj Srbiji. Nadam se da će ta sardanja da se nastavi i da će trajati još dugo. Ne patim od kompleksa više vrednosti, jednog dana kada budemo stvorili dobre boksere akcenat pisanja bacićemo na njihove uspehe, ja ću se naći u drugom planu. Ali to će biti moja kruna dugogodišnjeg rada i odricanja u ovom sportu.

Na kraju smo posvetili i protora novajliji u klubu Savi Mitiću, koga smo pitali šta ga je to privuklo da pored nekoliko bokserskih klubova u Leskovcu se preseli u Lebane i pristupi  BK Radanu. O tome Mitić kaže:

Još 2014 godine kada sam po prvi put zakoračio u bosertsku dvoranu i opredlio se za ova sport, drugarstvo izmešu mene i mog trenera je trajalo i postajalo je sve jače i jače. Eto krunisalo je mojim dolaskom u klub  na čijem je čelu  i koji će bti moj budući učitelj. Jer sa njim kada se šalimo, šalimo, kada radimo zaista radimo , bez pardona i bez greške do poslednjeg atoma snage. Želja mi je da uz dobar rad naparvimo i dobre rezulate. Radio sam na kondicionom delu. Sada smo prešli na klasične boserske treninge. Na meni je da radim i vredno trenimam i osećam se kao nikad dosad, dok je na treneru da odluči kada ću i gde da se pojavim na takmičenje.Nadam se pobedama i  još većem napredovanju u ovom sportu. Što se tiče ja sam trenutno  takmičar u junioskoj konurencijio do 63 kg. Dosada sam imao  32 meča, od toga 28 pobeda . Što se tiče uzora u boksu nemam nikog posebno od naših boksera, jedino sam se divio po stilu borbe i načinu boksovanja pokojno Marjanu Benešu.

Na kraju nam ništa drugo ne preostaje nego da treneru Darku Stankoviću i budućim takmičarima  ovog kluba  u ime portala poželimo mnogo uspeha u radu i postizanju što boljih rezultata, koji će doći kao kruna dobrog sistematskog i pravilnog i stručnog rada na treninzima.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili