JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Medoševčani ciljaju gornji deo tabele

Niš: Novajlija među Srpskoligaše na istoku Mladost iz Medođevca pod dirigentskom palicom šefa struke Dalibora Petrovića i njegovih saradnika Miše Mladenovića i Dragana Radsavljevića  u nedelju 24 januara obavili su prozivku i najavili start priprema za prolećni deo prvenstva. Prozivci su se odazvali 18 igrača, dok je opravdano bilo osutno njih šetoro  zbog obaveza na faklutetu, ali su se već na narednim treninzima prikuljučili i počeli sa radom. Zdravstvena situacija je povoljna, bolesnih niti povređenih nema. A za početak treninzi će se odvijati na veštačkoj podlozi pomoćnog terena Radaničkog u Čairu. Klub su samo napustili Aleksandar Stanojević i Branko Zlatić, dok su novajlije golmani Đorđe Ivanović i Mladen Mitić povratnici iz Car Konstantina,Midrag Trajković i Nikola Stojković iz OFK Sinđelića, ma da je po rečima „alfe i omege“ kluba Tomislava Radovanovića u planu dovođenje još nekoliko igrača, kako bi stvorili još žešću konkurenciju za najbolji sastav tima. Ambicije kluba su plasman neđu prve pet-šest ekipe na tabeli kako bi bili sigurni izbegavanja od ispadanja, s obzirom da će ispasti veći broj klubova iz ovog ranga takmičenja, a dok će prvak igrati baraž za popunu Prve lige.

O samom pripremnom periodu  i planom i programom, kao i očekivanje na proleće Tomislav Radovanović kaže: Raduje me podatak što smo uspeli da sačuvamo skoro isti sastav iz  iz jesenjeg dela prvenstva i uz adekvatna pojačanja koaj očekujemo nadamo se svi u klubu da ćemo na proleće igrati još bolje nego jesenas, jer smo novajlije u ovom rangu. Sada poznajemo većinu ekipa i zato verujem u kvalitet naših izabranika, pa sa pravom gajimo nadu o gornjem delu tabele. Radićemo uobičajeno u tri faze pripremnog perioda, odstupanja nema, svako će biti u prilici da dobije svoju šansu da izbri dres prvog tima.

Zato smo i zakazali veći broj prijateljskih utakmica, njih oko osam smo u planu da odigramo do početka prvenstva. Igraćemo sa omladince Radaničkog, Car Konstantinom, Napredkom iz Aleksinca, Budućnost iz Popovca, Radan iz Lebana, Rajko Mitić iz Bele Palanke, Pukovac, Deliski vis. Kroz te kontrolne utakmice stručni štab će iskristalisati najbolje igrače  koji će biti kostur tima. Očekujem dobar rad kroz pripremni period i da igrače pre svega posluži zdravlje i da ih mimoiđu povrede , kako bi se što bolje pripremili i ponovili još bolje igre od jesenas.

Od lokalne samouprave u Nišu svi u klubu očekujemo da ćemo biti sagledani kao i ostali članovi koji se takmiče u ovom rangu u finansiskom smislu.

Tu će biti u pomoć i nekoliko sponzora, ali ipak kad je taj segment u pitanju  tu je moja pomoć bila najveća i ponovo ću stati uz svoj klub u granicama svoje mogućnosticu pomoći, jer je to po meni moja obaveza, bio je jasan na kraju „alfa i omega“ medoševačke Mladosti  veliki zaljubljenik u fudbal i sport uopšte Tomislav Radaovanović.

Nama ništa drugo ne preostaje na kraju nego da im ispred našeg portala poželimo mnogo dobrih rezultata u prolećnom delu prvenstva Srpske lige istok, i da nastavimo sa dobrom saradnjom koju smo imali dosada.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print