JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Minulog vikenda Leskovac bio grad domaćin u Benchu

Na devetom tradicionalnom Međunarodnom otvorenom Kup takmičenju Srbije u Benchu koje je održano u Leskovcu u paviljonu prelepog hotela „Bella Nella“ čiji je domaćin ujedno i organizator ovog prestižnog takmičenja bio KSS „XL“- Leskovac u saradnji sa „Powerlifinting“ savez Srbije. Učestvovalo je oko dvadesetak klubova iz Srbije i Makedonije sa preko 70 takmičara i takmičarki. Srušeno je nekoliko držanih rekorada u Juniorskoj, Seniorskoj i Master konkurenciji.

Apslolutno najjači takmičar je Mirko Belačević iz „PLK- Majevica“- Bačka Palanka koji je u drugom pokušaju podigao 220 kligrama. Nažalost pri tećem pokušaju na 230 kg nije mu bio priznat od strane sudija. Ujedno je pobednik u svojoj kategoriji preko 120 kliograma svoje telesne težine.

Takmičar Vanja Šćepanov iz „Stefani“ Zrenjanin je čak dva puta na ovom takmičenju rušio državni rekord. U kategoriji do 83 kg. telesne težine najpre je podigao 175 kg. i po prvi put oborio državni rekord. Zatim sa neverovatnih 180 kg. podignute težine, time je pomerio ponovo držani rekord u kategoriji do 83 kg. Na taj naćin je pomerio dosadašnji držani rekord za 7 kg. Tako je postao relevantno najjaći takmičar na takmičenju u odnosu na svoju telsnu težinu.

Apsolutno najjači Junor do 23 godine je takmičar iz Makedonije ondnosno iz kluba „TMT- Skoplje“ Stojanče Antansaov. Inače ukupni pobednik u Open kategoriji do 93 kgtelsne težina podigavši težinu od 172, 5 kg.

Najjača žena na takmičenju je takmičarka „ XL – Leskovac „ Ivana Dimitrijević sa polušajem od 72, 5 kg. Ujedno je i pobednica u svojoj kategoriji do 72 kg telesne težine.

Apsolutno najjači Subjunior do 18 godina je mladi i perspektivni takmičar iz Vlasotinca Veljko Pešić iz kluba „KDT – Vlasina“ sa podignutih 150 kg. Ovaj rezultat je ujedno i Subjuniorski Državni rekord u kategoriji do 93 kg telesne težine.

Treba pomenuti I vrsnog takmičara “XL- Leskovac” Mloša Vukićevića koji je nažalost ostao bez plasmana . Ali je imao pokušaj obaranja Juniorskog držanog rekorda od 203,5 kg. Nažalost bezuspešno u kategoriji do 105 kg. Inače Miloš je aktivni senorski I junorski rekorder u katetoriji do 120kg sa rezulatom od 221 kilograma podignute težine.

POBEDNICI U POJEDINAČNOJ KONURENCIJI PO KATEGORIJAMA SU:

U ŽENSKOJ KATEGORIJI

U ženskoj kategoriji do 47 kg. telesne težine je Milica Šutić iz “ Monster-gum” – Paraćin sa podignutom težinom od 57 kg.

U kategoriji do 52 kg. Nadica Gojković iz “ Pobednik- Niš” koja je podigla težinu od 47, 5 klg.

U kategoriji do 57 kg. pobednica je Emilija Jovanović iz kluba “Konzul- Niš” koja je podigla ukupnu težinu od 55 kg.

U kategoriji do 63 kg. pobedica je Marija Polomac iz kluba domaćina takmičenja “ XL- Leskovac “ sa podignutu težinu od 50 kg. M1 Držani rekord.

U kategoriji do 72 kg. je takmičarka domaćina “XL – Leskovac” Ivana Dimitriojević sa podignutih 72,5 kg težine.

Pobedica u kaktegoriji do 84 kg. je takmičara iz “ Monster gum” Marija Jovanović

U kategoriji preko 84 kg pobednica je Vladana Radonjić iz kluba “ Morava- Vladičin Han sa podignutih 50 kg.

U KATEGORIJI MUŠKARACA REDOSLED JE SLEDEĆI

U kategoriji do 59 kg, telesene težine je takmičar Aleksa Jović iz kluba “ Divao – Pančevo” sa podignutom težinom od 85 kg.

U kategoriji do 66 kg telesne težine pobednik je Vladimir Jović iz kluba “ Beo gum – Beograd” koji je podigao težinu od 132, 5 kilograma što je novi Držani record ovog takmičara u ovoj kategoriji

U kategoriji do 74 kg. telesne težine pobednik je Aleksandar Kolocka iz kluba “Dinamo – Pančevo” koji je podigao ukupnu težinu od 147,5 kg.

U kategoriji do 83 kg telesne težine pobednik je takmičar iz kluba “Stefany- Zrenjanin”Vanja Stefanov koji je podigao 180 kg. težine –Novi Držani record.

U kategiriji do 93 kg pobednik je takmičar iz kluba “TMT Skoplje” Stojanče Atanasov koji je podigao 172,5 kg težeine

U kategoriji do 105 kg. pobednik je Dušan Jovanović iz kluba “ Dušan Silni- Beograad” koji je podigao težinu od 202,5 kg.

U kategoriji do 120 kg. pobedio je taklmičar iz kluba “Planet – gum” – Beograad” koji je podigao ukunu težinu od 210 kg.

U kategoriji preko 120 kg pobednik ujedno I apsolutni ovog prestižnog takmičenja takmičar Mirko Belošević iz kluba “Majevica- Bačka Palanka koji je podigao ukupnu težinu od 220 kg. Ovo je inače druga za redom pobeda u Leskovcu.

Apsolutni pobedik OSI + 107 kg je Radivoje Bajić iz kluba “Prometheus- Smederevo koji je podigao ukuonu težinu od 160kg.

Najjači Veteran preko 40 godina je Dejan tasić iz kluba “ Monika- Vranje” koji je podigao ukupnu težinu od 190 kg.

Redosled ekipnog tamičenja je sledeći: 1mesto: “XL – Leskovac”. 2mestoje pripalo takmiarima “Dinamo – Pančevo” I 3 mesto je pripalo takmičarima “ Konzul- Niš”..

Po završenom takmičenju glavni organizator ovog zaista lepog takmičenja, koji je trajalo čitavi šest časova dr Predrag Milenović je specijalno za naš portal rekao: Zahvalio bih se pre svega vlasniku hotela koji nam je omogućio prostor za održavanje takmičenja, koj je proteklo bez jednog prigovora. Zahvalio bih se svim takmičarima na učešćukoji su se odazvali pozivu u ovolikom broju. Verujem da smo bili dobri domaćini. Čestitao bih posebno onim takmičrima koji su oborili Državne rekorde na lepom uspehu. Verujem da svi učesnici takmičenja iz naš grad nose lepe utiske. To nam je dalo podstek da se potrudimo da iduće godine budemo još bolji domaćini bio je jasan Milenović.