JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Pustorečani po starom oprobanom receptu

Bojnik: Pod dirigentskom palicom šefa struke Dejan Cenića i njegovog najbižeg saradnika Bobana Nikolića fudableri Puste reke iz Bojnika 26 janura krenuli su sa pripremama za prolećni deo prvenstva sa jednim jedinim ciljem da se nađu tu gde jesu, po mogućnostima da se popnu za još neki stepenik više u Zona-jug.

Prozivku koju su izvršili Cenić i Nikolić odazvali su se svi igrači iz jesenjeg dela prvenstva , tako da je to i možda najveće pojačanje za ovaj klub, koji je možda i jedni u ovom kraju da u svojim  redovima ima isklučivo igače iz Pustorečkog kraja. Sa strane nema, što olakšava klusku kasu kad je reč o putnim troškovima i drugim izdacima koji iziskuju kad su igači van svojih sredina. Politika kluba a i lokalne samouprave u Bojniku na čelu sa predsenikm Nebojšom Nenadovićem je da u klubu igraju igrači iz okruženja i da tako klub bude jedna stabilna fudbalska sredina, sastavljena od takozvanih domaćih fudbalera.

Na prozivci su bili: Stojčić, D. Stojanović, D.Arsić, L. Petrović, S. Stanković, Danilo I Danijel Stanišić, A. Stanković, N. Petrović, Nikolić, Denić, Vidojević, Cvetković, A. Arsić,  Đenić, Jovanović. Tu su priključena i nekoliko igrača iz omadinskog pogona.

O samom pripremnom periodu šef struke Dejan Cenić kaže: Kompetan tok priprema odradićemo tu u Bojniku, ma da nam vremenski uslovi ne idu na ruku. Teren je pod vodom pa moramo da koristimo alternativne uslove za rad na dugim mestima, što nam otežava tok priprema.

Krenuli smo na vreme sa našim postojećim igračkim kadrom iz jesenjeg dela prvenstva. Postoji mogućnost da se pojačamo ali sa igračima iz našeg okruženja , koji trenutno brane boje drugih klubova. Svima nama je cilj da ostanemo u gornjm delu tabele, gde nam obektivno i pripada mesto. Zasad sve protiče u najboljme redu, svi su zdravi i orni za naporne treninge   koje ih očekujuu pripremnom periodu. Zasad smo zakazali samo jednu kotrolnu utakmcu a to je 28 februara sa Radanom iz Lebana, dok ćemo po svoj prilici odigrati još pet –šest  kontrolih utakmica sa klubovima iz okruženja.

Predsednik kluba  i još uvek aktivan igrač Predrag Vidojević takođe deli mišljenje šef struke Cenića samo je dodao rečima: Zahvalio bih se lokanoj samoupravi  u Bojniku na čelu sa predsednikom Nebojšom Nendovićem što kao nikad dosad nije psotojalo veće razumevanje za naš klub. Stvorili su nam izvanredne usloeve za rad. Prema igračima kad je reč o hranarini za isgubljenu energiju nermamo ni dinar dugovanja.

Takođe prema ostalim sardnicima  u  radu i postojanju kluba nemamo nikakvih dugovanja, kao i prema služebnim licima iz FS-RIS-a. Proleće ćemo dočekati spremni da nasatavimo tamo gde smo stali sa dobrim igrama i da se na kraju prvenstva nađemo u gornjem delu tabele, da ne strepimo da se nađemo u opsnoj zoni, jer će rang takmičenja napsutiti veći broj klubova, tako da će na proleće biti mnogo teže nego jesenas. Ipak mi smo klub sa bogatom fudbalskom tradicijom i o ispdanju i ne razmišljamo.

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print