JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Čekminci na “Kantridi“ upalili motore

Čekmin: U nedelju (31 januar)  fudbaleri FK Čekmina iz istoimenog mesta članovi Zona-jug pod dirigentskom palicom trenera Nikole Stevanovića  „upalili“ svoje motore i krenuli sa pripremema za prolećni deo prvenstva. Šef struke Nikola Stevanović izvršio je prozivku  u prisutvo igrača na koje raćuna za prolećni deo prvenstva , kao i kolpetne Uprve kluba  na čelu sa predsednikom Milanom Mitrovićem, i tako je zvanično  označen početak zimskih priprema za prolećni deo prvenstva  u Zona-jug , gde je Čekmincima cilj opstanak u rangu u kome se takmiče. Kompletan tok priprema biće obavljen na igralištu u Čekminu, gde ovaj klub ima optimalne uslove za dobar rad kako bi se što bolje pripremili za start prvenstva kada se u prvom kolu sastaju sa Jedinstvom iz Grdelice na njihovom terenu.Pripremni period odvijaće se uobičajeno u tri faze. U prvoj fazi će se raditi na sticanju psihfizičke izdržljivosti, u drugoj rad sa loptom,  i u trećoj kontolne utakmice koje će ih biti i u prve dve faze, ali u trećoj najviše , kada će se tim iskristalisati za prolećni deo prvenstva.

Na prvoj prozivci šefu struke Stevanovću javilo se 17 od 21 igrača , među kojima i novajlije, koji će stvoriti jaču konurenciju u timu. Za sada su prispeli četri novajlija a reč je o Stefanu Stamenkoviću iz FK Sloga(Leskovac), Stefanu Momiroviću (Železničar-Bretsovac),Stefanu Vučkoviću (FK Svrljig),Milošu Cekiću (Mladost-Medoševac), a u toku su pregovori sa još nekoliko igrača,za koje će se znati za nekokiko dana, kako bi šef struke ima na uvid sa kojim igračkim kadrom raspolaže za prolećni deo prvenstva. Klub su zasad jedino napustili Lazar Tasić koji se vratio u svoj matični klub Mladi borac iz Živkova,  i Dragan Milošević koji je u potrazi za novom sredinom.

Ispred Uprave kluba svim pristnima obratio se član Uprave kluba Marko Tasić koji je  svim igračima ,stručnom štabu pa i Upravi kluba poželeo dobro pre svega zdravlje s obzirom na epidemiološkoj situacija a igračima da ih mimoiđu povrede u pripremnom periodu kako bi što spremnije dočekali prolećni deo prvenstva. Cilj im je da se što bolje plasiraju na tabeli , kako bi izbegli od ispadanja, uz jedan dobar rad Uprava kluba će sve učiniti da im stvori optimalne uslove za dobar i nesetan rad čitavog pripremnog perioda.

Ništa manje nije bio optimsta šef struke Nikola Stevanović koji je rekao: Smatram, a verujem da delite svi moje mišljenje da smo sa pripremama za prolećni deo prvenstva krenuli na vreme. Tako da od mojih  igrača očekujem dobar rad i maksimalno zalaganje kako na treningu tako i na pripremnim utakmicama. Povlašćenih nema i neće ih biti svako od vas će morati da se nametne i izbori status prvotimaca kroz jedan dobar rad, jer samo tako ćemo svi zajedno stići do zacrtanog cilja u prvenstvu, a to je osvajenje što bolje mesta na tabeli koja će garantovati siguran osptanak, s obzirom da će dosta klubova na kraju prvenstava naustiti ovaj rang takmičenja.

Zakazali smo  sa ljude iz kluba zasada pet  kontolinih utakmica. Prva provera biće idućeg vikenda sa ekipom BSK iz Belanovca na njihovom terenu, potom ponovo gostujemo u Gornjem Stopnaju ekipi Jedinstva, pa sa FK Slogom, sa FK Malošište takođe kod njih, dok ćemo generalku odigrati sa ekipom FK Alakince na našem terenu u Čekminu.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili