JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Promene čelnika kluba za dobrobit rukometa

Lebane: U prostorijama  Sportske hale u Lebanu, uz prisustvo članova Skupštine i veliki broj simpatizera ovog uzotnog rukometnog kolektiva iz Lebane, održana je redovana izborna Skupština kluba na čijem je dnevnom redu bilo samo dve tačke.  Podnošenje i usvajanje ostavke dosdašnjeg predsednika kluba Zorana Stankovića , kao druga tačka dnevnog reda usvojena je izbor novog predsednika kluab, kao i novo rukovodstvo za naredni mandat.

Pošto je utvrđen kvorum od stalih članova, veterana i maloletnih članova kluba, Skupština je brojala 20 delegata , koji su imali pravo glasa. Od predstavnika veterana i maloletnih lica glasao je po jedan član. Za radno predsedništvo izabrani su još kapiteni u muškoj i ženskoj ekipi, to su  Dalibor Zlatanović i Natalija (N) Stanković.

Svoj izveštaj o radu kluba podneo je sad već biši predsednik Zoran Stanković „alfa i omega“ ovog kluba, koji je izrekao niz pohva na račun rada i postojanja kluba u dosadašnjem periodu kao je on bio prvi čovek, ujedno i trener u obe kategorije.

– Nakon ostavke predsednice Zlate Nedeljković koja je bila pre mene predsednik kluba, prihvatio sam se obaveza  pored trenera i dužnosti predsednika kluba. Funkcija koja je po meni bila nametnuta, pošto drugih kandidata nije bilo. Trudio sam se da za moj predsednički mandat pružim deci sve uslove za normalan rad i funkcionisanje kluba. Opremu koju smo nabavljali  rukoemtaši nisu iz svog dzepa izdvajali ni dinar. Takođe je bilo i hranarine, bilo to na gostovanju ili kada smo bili domaćini, to je u ostalom tradicija kluba. Da se posle svake utakmice sedne za sto, analizira propusti, ukaže na greške, izbaci iz sebe negativna energija koja je bila za vreme te utakmice. Rukometaši i rukoetašice su deca za primer, što mi davalo volju za rad, tako da mi ništa nije bilo teško. Bilo je izleta, druženja, kao i odlasci na velikim rukometnim predstavama u Beogradu, Nišu, Skoplju, gde su igrači sticali iskustva, ponešto i naučili od vrhunskih asova u rukometu. Ne mogu još uvek da prežalim uspeh ove generacije koja je u ženkoj konurenciji na državnom prvenstvu  u Leskovcu izborila odlazak u Katar na Svetsku smotru šlolskog rukometa.

Još uve mi nije jasno da tek posle 47 dana stigne suspenzija o neodlasku, jer da je bilo neke nepravilnosti , to se u sportu rešava u rokovima za žalbu koja su predviđena, ne posle mesec ipo dana, kad smo već bili krenuli sa viziranje pasoša. Smatram da je trenutak da se povučem sa funkcije predsednika kluba, ostaću i dalje trener, pomagaću u radu  novom predsedniku koji bude došao na moje mesto. Odlazim sa funkcije predsednika kluba uzdignuta čela, ostaću u rukometu , kome sam podario ceo svoj život.

Pošto je jednoglasno usvojena ostavka Zorana Stankovića- „Packa“ dat je predlog za imenovanje novog predsednika kluba. Predlog je bio jedan, reč je uglednom privredniku iz Lebana Srđanu Gavriloviću, koji je pošto je predložen, jednoglasno izabran za novog predsednika kluba. Po izboru novi predsednik kluba  se obratio prisutnima rečima: Ja bih se prvo zahvalio na ovakvom odzivu članova kluba, koji su došli u vekiom broju. Smatram da je od ogromnog značaja  za dalji razvoj rukometa. Imao sam sad priliku da se lično uverim da klub ima svetlu dugu i bogatau tradiciju, koju samo treba nastaviti. U radu kluba ništa se neće menjati, jer ono što  daje dobre rezultate u radu ne treba menjati.

Od sve članove kluba ću tražiti maksimalnu odgovornost u radu, kako na treninzima, tako i na utakmicama. Na meni je da vam storim optimalne uslove za normano funkcionisanje kluba. Moj zadatak neće biti nimalo lak, ali kada sam video sad ovakvu mladost, čuo za vaše uspehe koje ste dosad postizali, opšte mi neće biti teško, obećavam vam u moje ime da čemo uspeti u daljem radu da beležimo još bolje rezultate. Koristim priliku da saopštim i nove članove Upravnog obrora a to su moji saradnici: Dejan Stevanović,Bojan Đorđević, Aleksandar Jović, Marko Stevanović, Jasmina  Radonjić. Generalni sekretar kluba ostaće i dalje Dejan Ristić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print