JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

TRI KLUBA ČAK 11 DELEGATA

Lebane: Dali je Zona –jug postala poprište za stavljanje na lsiti  onih delegata koji su prijatelji čelnika FS RIS-a pogotovu predsednika i njegovih saradnika ili  su toliko sposobni sportski radnici  recimo iz Pčinjskog okruga da je prosto nemoguće. U takmičrskoj 2020/21 godini  od ukupno 25 delegata iz Pčinjksog okruga su na lsiti čak 11 delegata.  I pored  toga što Pčinjski okrug predstavlaju samo tri kluba i to Nebeski Anđeli (Vojska Srbije)  koji se vode kao klub iz Vranja a svoje utakmice igraju na Baza-jug u Bujanovcu, zatim  FK Vrnjska banja, i novajlija u Zoni  FK Alakince iz Alaknice  savez Surdulica. Na listi delegata za ovu  Takmičarsku godinu imaju kao što rekosmo čak 11 delegata i to iz Bujanovca tri, iz Vranja 5 delegata i iz Surdulice 3 delegata. Ako po nekom pravilu na jedan klub  ide 1,5 delegat Pčinjski okrug bi trebala da ima na  listi 4,5 delegata, a ne 11 koliko je za ovu takmičarsku godinu delegirano.  Što kaže stara izreka „Ako imaš ujuku imaćeš i ujnu“  tako je i ovog puta slučaj sa delegate na  Zonu jug iz Pčinjkosg okruga. Ako gledamao pojedinačno Vranje   ima jedan klub 5 delegata, Vranjska banja  nema nijednog delegata iz svoje sredine,  Surdulica ima jedan klub ali zato na listi delegata ima 3 delagata, duplo više od propisanog.

Međutim takva situacija nije sa Jablaničkoim okrugom koji sačinjava 50 posto lige sa osam klubova  u Zona –jug ali zato na listi delegata ima samo osam koji će predstavljati Jablanički okrug u ovoj takmičarskoj godini . Od toga iz Leskovca su čak 6 delegata i dvojica iz Lebana, dok iz Vlasotinca na listi delegata nema nijedan delegat a imaju jedan klub u Zona jug to je Budućnost iz Orašja. Nema nijedan delegat iz Bojnika koji imaju FK Pustu reku, kao ni iz Medveđe koji imaju FK Jablanicu. Po pravili Jablanički okrug bi trebao sa 8 klubova da ima na listi 12 delegata. To znači da ima čak četvoricu manje,  dali je o tome trebalo voditi računa ili ne.  Okrug koji daje pola Zone,   da bude uskraćen za 4 delegata to nije po propozicijama takamičenja, kako i da Bojnik, Medveđa i Vlasotince nemaju na listi ni po jednog delegata . Dali je neko o tome vodio računa, sigurno nije.

U Topličkom okrugu možda je i najpravednije situacija imaju 4 kluba a 6 delegata. Od 4 kluba  u Zona jug,  čak su tri iz OFS Žitorađe i to Žitorađa, Dobrič i Svetlost i jedan iz Kuršumije OFK Kosanica. Što se tiče delegata od njih šestoro  dvojca su iz Blaca, dvojica iz Žitorađe i dvojica iz Prokuplja. Bez delegata na Zoni jug je Kuršumija koja ima klub, dok njih dvojica iz Blaca a nemaju klub, jer je Jastrebac izbačen iz Zona- jug. Dali je i to po propozicijama takmičenja, sigurno nije.

Imamo i jednog predstavnika sa Kosova i Metohije to je ovog puta  FK Gradsko koje će svoje utakmice igrati u Kuršumiji, ali ni oni nemaju svog delegata na listi koji  bi ih predstavljao  u Zona- jug. Trebalo je da imaju makar jednog predstavnika. Važno je da imaju klub, delagat nije važan, može i bez njega.

Po svoj prilici ovde se nije vodilo ni malo računa ko treba i iz koje sredine na listi , već se liste sačinjavale  telefonskim sastancima i postavljali delegati na dužnosti  ko koga ima. Pojedini delegati su ostali na listi i ako nisu bili na predlogu niti svog matičnog saveza niti su  su bili na listi predloga Okruga, ali su zato imali onog koji ih je podržao u FS RIS a one neposlušne  nema više, da nebi im se suprostavljali.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print