JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Prokupčani pevajući iz Aleksandrovca

SRPSKA LIGA-ISTOK

ŽUPA – OFK TOPLIČAN 1:2 ( 0:0)

Aleksandrovac: Sudija: Nikola Đorđević (Leskovac) 6. Strelci: L. Kovačević u 74 za Župu,  D. Stojković u 51 , M. Janković u 93 za OFK Topličanin. Žuti kartoni: N. Milošević, Lisinac, N. Todorović, L. Kovačević ( Župa), V.Paunović, D. Stojković M. Stanković (OFK Topličanin). Crveni kartoni: Novaković u 59,Denić u 86min.  (OFK Topličanin),  S. Ćirić u 78 (Župa).

ŽUPA: Milošević 6,5, Cvetić 6, Bogićević 6, Stepić 6,5, Lisinac 6, Todorović 6, Kovačević 6,5, Stanić  5 ( Ivanović-),  Ćirić 6, Đorđević 6 ( Blagojević-), Gašić 6,5.

OFK TOPLIČANIN: Novaković 7, Stojić 7,5, Savić 7,5, Kitić 7 ( N. Đorđević 7), Babović 7 ( M. Stanković 7), Janković  8 ( J. Jovanović-), Kaličanin 8, Denić 7, V. Paunović 7,5, D.Stojković  8, Kitić 7,5.

Igrač utakmice: Miloš Janković

Fudabelri  OFK Topličanina  na gostovanju u Aleksandrovcu pobedili su domaću Župu (1:2)  u izvanrednoj igri čitavog tima, naročito u drugom delu igre kad su i viđena sva tri pogotka na ovoj utakmici , koja je odigrana po izuzetno teškom terenu i uz mnogo javnih opomena, i čak tri crvena kartona, što sama događanja na utakmci ne daju neku sliku grube fudbalske predstave.

U prvom delu nije bilo pogodaka, ali nije ni bilo nekih izgednih prilika za postizanje pogodaka ni pred jednim ni pred drugim golom. Jedino je u 25 minutu kapiten gostiju Kaličanin pripretio iz slobodnog udarca, ali je golman Milošević taj udarac ukrotio.

Gosti prvi dolaze u voćstvo na utakmici u 51 miunutu igre, strelac je Dušan Stojković  posle odlične akcije veznog reda gostiju  kad su izvanredno proigrali Janković i Kitić  a strelac prvog pogotka to uspešno završio. Od 55 minuta gosti ostaju sa igračem manje pošto je sudija Đorđević prestrogo isključio golmana Novakovića, navodno zbog odugovlačenaj igre, što se nije odrazilo mnogo na igru Prokupčana do kraja. Domaći u 74 minutu dolaze do egala preko Kovačevića    ali to nije poremetilo igru gostiju. Gosti u samom finišu utakmice po drugi put dolaze u voćstvo što se do kraja utakmice ispostavilo da je  to bio i konačan rezultat. Kapiten Kaličanin  je sjano ubacio loptu  to vešto koristi Miloš Janković i manirom iskusnog strelca šalje loptu u mrežu domačina. Samo nekoliko minuta kasnije u svlačionici pre vremena je takođe zbog druge javne opomene morao ijoš jedan igrač gostiju  Denić .

Domaći su u nadoknadi vremena mogli do izjednačenja ali je udarac Gašića glavom rezevni golman Đorđević izvanrednom intervecijom sprečio domaćina da pokavri slavlje njegovom timu. Vredna pobeda  na gostovanju   u Aleksadrovcu i dobra najava pred naredne dve utakmice, najpre na svom ternu u Prokuplju sa ekipom Moravac/ Orion iz Mrštana, potom u narednoj sredi sledi gostovanje u Lebanu  Radanu  u zaostaloj utakmci iz prvog kola ovog proleća.

I na kraju  Uprava OFK Topličanina još jednom apeluje na sve ljubitelje fudbala  i zamoljava ih da ne doalze na stadion u subotu 20 marta , kako bio se izpoštovale mere Kriznog štaba  i da nebi došli u situaciji da klub snosi sankcije , pa čak i oduzimanje bodova zbog toga, to je apel FS Srbije.

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili