JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Borovčanin ponosan finalnim borbama

Leskovac: Neposredno po završetku finalnih mečeva na Omladinskoj zalatnoj rukavici u Leskovcu moj sagovornik bio je ko drugi nego Nenad Borovčanin predsednik Bokserskog saveza Srbije, vidno raspoložen onim što je video u finalnim borbama. Čovek koji je najzaslužniji za ponovni povratak boksa na mestu uspeha specijalno za naš portal je rekao: Godina koja je na izmaku bila je puna takmičenja i domaćeg prvenstva u boksu. Protekla u u veliki broj priprema, Međunarodnih takmičenja, domćinstva  revijama Beogrdski pobednik i Zlatna rukavbica seniora i evo večeras i omaldinaca ovde u Leskovcu. Večeras smo videli jedan fantastičan boks i ja sam sa mojim prijateljima  uživao u vrhunskim borbama omladinaca. Ovo nisu samo budućnost našeg boksa u Srbiji bili ovde već iz čitavog regiona bivše Jugoslavije.  Ova godna je za nama u narednoj ćemo unaprediti sistem takmičenja imaće mnogo više Međunmarodnih mečeva u Srbiji.

Dati veći akcenat na razvoj omladinske škole i edukaciju trenera i podršku klubovima. Mislim da će Leskovac biti jedan od domaćina ovakvog spektakla kao večeras meča seniora Srbije  i Bugarske . To će biti jedan od najvećih događaja u  u boksu kad je upitanju 2020 godina ali i podizanje bokserskih klubova na mnogo viši nivo rada. Uz podršku bokserkih radnika i entuziasta koji žive u ovom gradu uz podršku lokalne samouprave mislim da ćemo samo tako imati šampione u Leskovcu.

Na pitanej dali se upoznati sa odskorada je  novoformirani BK Radan u Lebanu počeo saradom. Koji odsamog  početka okuplja veliki broj dece polaznika škole boksa Borovčanin je rekao: Darka Stanković je jedan izuzetan momak, školovan obrazovan pedagog, vrhunski bokser, siguran sam tako mlad da će napraviti jedan dobar rezultat , gde će Lebane imati šampione ne samo za Lebane nego za celu Srbiju. Koristim priliku da obećem da ću  da posetim Lebane i verujem daće moj dolazak biti od veće koristi ono što ste počeli da  radite u vašem mestu. Da će biti još boljeih uslova za rad škole i samog vašeg kluba.      .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print