JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Početak koji obećava

Lebane: U prostorijama FK  Radana održan je  seminar za trenere OFS Lebana. Predavač je bio Aleksandar Kuzmanović trener sa  A licencom na temu Periodizacija u fudbalu. Predsednik trenerske organizacije OFS Lebana Dragan Momirović pozdravio je sve prisutne trenere, predavača  trenera Kuzmanovića, predsednika FK Radan Nebojšu Stankovića, koji je  dozvolio prostorije da se ovaj seminar održi, kao i predsednika trenerske  organizacije  FS- Jablaničkog okruga Vladicu Cekića. Seminaru su prisustvovali uglavnom svi treneri iz Lebana, Meveđe i Bošnjaca mesta sa kojim gravitira OFS Lebane. Predavanje se satojalo iz dva dela, tako da su treneri bili izuzetno zadovoljni onim što su imali priliku da čuju na ovom predavanju.Naročito većina njih koji   su bili u prilici da se upoznaju sa ovom temom koja je jako bitna za dalje napredovanje u ovom poslu.

Po zvršetku predavanja predsednik FS Jablaničkog okruga Vladica Cekić je rekao: Pre svega da  se zahvalim domaćinu na lepoj organizciji seminara, da pozdravim i da se  zahvalim svim kolegama trenerima koji su se odazvali pozivu u ovolikom broju. Što se tiče mog za mog četvorogodišnjeg mandata,  želim pre svega  da pre svega sredim stvari u međuljudskim odnosima kolega trenera. Raduje me da smo polako počeli da radimo i da se organizujemo, da bude što više seminara. Moramo da shvatimo da treba da što više kruže informacije, jer u našem okruženju dugo vlada neko zatišje. Da ne želimo da shvatimo neka saznanja, mada fudbal napreduje  i da postaje jedna vrsta nauke. Da kroz seminare dobijemo što više trenera, da dovedemo predavače ne samo iz FS-RIS-a već iz čitavog FS Srbije. Potrudićemo se da već krajem maja  imamo za predavača trenera sa Profi licencom Mladena Dodića koji trenutno radi u Lokomotivi iz Sofije. Znači želim da treneri  svi u okruženju budu u trendu,  i da imaju prestavku. Da svako ko je zainteresovan  i ko ima želju da napreduje  imaće priliku za to.

Želja mi je da trenerska organizacija najzad dobije svoje“ mesto pod suncem“ , da treneri budu jedna sportska gospoda u svom poslu. Da jednostavno imaju svoj neki status u klubu u kome  rade. Stvrano je pomalo paradoksalno  da iz našeg okruga skoro nije bilo trenera koji je recimo napredovao i otišao da  radi u neki naš poznatiji klub saveznog ranga takmičenja. Želim da se osvrnemo na mllđe trenere da se kroz seminare ili odlaske u kampove edukuju i svoje znanje prenseu ne samo na mlađe kategorije već i na senirske sastave.

Predavač seminara Aleksandar Kuzmanović je bio kratak: Pošto je bila inicijativa da treneri koji rade u OFS Lebane  edukujemo i da nastave sa edukacijom održali smo seminar i odgovorili na poziv i došao sam u Lebane. Zahvalio bih se domaćinu na dorbom prijemu, odzivu kolega. Tema je bila dana  Periodizacija u fudbalu . Reč je o jednoj velikoj interesantnoj temi i nadam se da ćemo ovim trendom i nastaviti u dudućnosti. Da ovako jedna lepa inicijativa zaživi i u narednom periodu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print