JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Zlatna rukavica Nikoli Lazareviću

Leskovac: Hala sportsova “Dubočica”. Gledalaca  2000. Sudije: Momčilo Jakovljević, Radiša  Sarić, Zoran Andrić (Srbija), Đorđe Perović( MNG), Radmila Simevska( MAK), Adnan Pašić (BIH).

REZULTATI FINALNIH BORBI

Uvodna borba kadeta

Nikola Radovanović( SRB) – Adi Šljivo (BIH) 0:2

Do 52 kg:

Omer Ahmetović( SRB)- Adrijan Dzemaili(MAK)  2:0

Do 56 kg:

Semiz Aličić( SRB)- Lazar Arsić ( SRB) 2:0

Do 60 kg:

Lazar Panitić( SRB) – Fahrudin Baktić( BIH) 2:0

Do 64 kg:

Nikola Lazarević(SRB) – Adi Fatan(BIH)

Do 69 kg:

Strahinja Karabgović ( SRB)- Gal Šepic ( SLO)  2:0

Do 75 kg:

Aleksandar Šerifović ( SRB) – Miloš Kraniči ( MNG) 0:2

Do 81 kg

Petar Liješević (MNG) – Dimitar Ognenovski ( MAK) 2:0

Do 91 kg:

Alen Mašović ( SRB) – Amer Škrijelj 0:2

‘ 91 kg:

Damir Efendić ( BIH) – Saša Nikolić ( SRB) 2:0

Finalne borbe Omladinske zlatne rukavice u Leskovcu opravdao je očekivanja ljubitelja boksa, koji su videli  dobre borbe u sva devet zvanična meča u kojima su svi podjednako konurisali za Omladinsku   zlatnu rukavicu. Osvajač ovogodišnje  Omladinske zlatne rukavice je bokser iz Niša član BK  Naissus-a Nilola Lazarević koji je najpre u polufinalu bio bolji od prošlogodišnjeg pobednika Kristijana Jovanovića iz Smderevske Palanke, potom u finalu od predstavnka BIH Adi Falana.

U prvoj borbi večeri Omer Ametović iz Srbije je bio bolji od predstavnika Makedonije Adrijana Dzemailija, kome je sudija u ringu brojao u prvoj rundi.  Meč je trajao ipak sve trio runde, vodila se bespoštedna  borba, ali je jednoglasnom odlukom sudija slavio omaleni  Ametović.

U drugoj borbi večeri  meč između naša dva predstavnika Aličića  iz  Šapca I Arsića iz Niša , prikazan je takođe dobar boks. Čitave tri runde vodila se bezpoštedana borba u kojoj je sudiskim preglasavanjem  pobedio Aličić . da je bilo obrnuto nebi bilo nezasluženo.

U trećoj borbi večeri Pantić iz  Srbije je bio bolji  od Baktića iz BIH  koji je čitave tri runde bio bolji  zadao daleko više udaraca I zalsuženo pobedio.

U petoj borbi večeri pala je  odluka kome će pripasti ovogodišnja Omladinska zlatna rukavica  u duelu  Nišlije Lazarevića I predstavnika BIH Adi Falana koga je sve tri runde više pogađao Lazarević I na kraju uz onu pobedu u polufinalu zasluženo mu je žiri na kraju dodelio zlatnu rukavicu, koja je otišla u ruke mladog boksera iz Niša.

U šestoj borbi finala možda I jedina sudiska nepravda u kojoj su megdan podelili predsavnik Srbije Strahinja Karabegović I predstavnik iz Slovenije Gal Šepinc, koji je pokazao bar za nijansu više u ringu ali su sudije ipak  dodelile pobedu našem bokseru.

Ako bi se tražila borba večeri onda je to  najborbedniji par u duelu između našeg predstavnika Aleksandar Šerifovića I predstavnika iz Crne Gore Miloša Krasnićija koji su sve tri runde vodili mali rat u ringu. Sevali su udarci sa obe stane I publiku su podigli na noge. Sudije su se odlučile da pobednik bude Krasnići ma da je bilo obrnuto nebi bilo nezalsuženo.

U kategoriji do 81 kg. jedini meč koji je prekinut u rigu od strane trenera, jer je predstavnik Makedonije Ognjenovski bio nedorastao protivnik predstavniku Crne Gore Liješeviću koji je bio daleko snažniji I mnogo jače je zadavao udarce pa je trener u drugoj rundi predao meč.

U poslednja dva meča u najtežim kategorijama  u duelu naših I predstavnika BIH u oba smo poraženi ali preglasavanjem sudija. Najpre je Amir Škrijelj bio bolji od našeg Alena Mašovića, da bi u poslednjoj borbi finala Damir Efendić savlado Sašu Nikolića.

Žiri je  ovogodišnju Omladinsku zlatnu rukavicu dodelio kao što rekosmo Nikoli Laazerviću. Najboli strani bokser je Petar Liješević, Naborbeniji par Aleksandar Šerifović  I Miloš Kranići.  Najbolji domaći boser je Omer Ametović.

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print