JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Žitorađanke bez trunke milosti u derbiju sezone

ŽITORAĐA – U derbi meču 10. kola Prve lige Istok za rukometašice, a ujedno i derbiju jesenjeg dela prvenstva Žrk Žitorađa je rezultatom 34:25 (16:13) savladala ekipu Žrk Pirota.
Rezultatska klackalica na semaforu trajala je sve do 17. minuta i rezultata 8:9 za gošće, kada strateg Žitorađe sa klupe diže Draganu Zdravković, a iskusni golman Žitorađe biva kasnije najbolji akter meča sa 18 odbrana.
Od njenog ulaska na teren, redovi u odbrani su se konsolidovali a dva pojačanja Žitorađe iz niške Naise, Sanja Stamenković i Teodora Petković, maksimalno opravdavaju epitet pojačanja sa 8 odnosno 11 golova. Njih je pratila sa 6 golova još iskusna Jovana Bartošić. Kod gošći najbolja je bila, kapiten Simona Tančić sa 9 pogodaka, a sledila ju je Gergana Grozdanova sa 5.
Jovana Bartošić iz redova Žitorađe, dala je kratak komentar večerašnjeg meča: Ovom prilikom želim da čestitam mojim devojkama na odličnoj igri, borile smo se maksimalno celu utakmicu. Mi smo se faktički pripremale celu polusezonu za ovaj me. Ovo je bila najbitnija utakmica za polusezonu i dalje prvenstvo. Ekipa Pirota je godinama zajedno, uigrane su, ali eto, mi smo dale sve od sebe i sve smo dale svoj maksimum i rezultat je pokazao svoje.  
Strateg Piroćanki, Nina Tošić je takođe za naš portal rekla: Nije bio dobar meč. Možda jeste u prvom delu, apsolutni favoriti nismo bili jer i sami znate da su se oni juče dobro pojačali. Međutim, moglo je da bude mnogo drugačije. Moje devojke stvarno nisu pružile nikakvu igru. Tamo gde smo mi trebali da prelomimo meč i da povedemo sa razlikom koja nama odgovara mi smo promašili penal i tri zicera koji su doveli do toga da sa minus tri odemo na poluvreme. U drugom delu smo još više pale, jednostavno večeras nismo bile na nivou na kom smo trebale i eto. – rekla je Tošićeva.

Treba pohvaliti posebno kolektivno izdanje Žrk Žitorađe, iz koga su kao najbolji pojedinci večeras isplivale Dragana Zdravković i tandem Stamenković, Petković.

U poslednjem kolu Žitorađa gostuje fenjerašu Boljevcu, gde ih očekuje rutinska overa jesenje titule.

Žrk Žitorađa: Stojković 3 odbrane, Stamenković S. 8, Stamenković J. (K) 2, Petković T. 11 (1), Petković E, Dinić, Stanković 5, Mitrović 2, Bartošić 6, Zdravković 18 odbrana (2), Tasić, Maljević, Simonović, Todorović.

Žrk Pirot: Potić, Savić, Stojanović 2,Ćirić 4, Tančić Selena 2 (1), Tančić Simona (k) 9,  Jovanović 1, Spasić, Tolić 9 odbrana, Ranđelović, Đorđević 2, Ilić, Grozdanova 5.

Igrač utakmice: Dragana Zdravković (Žrk Žitorađa)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print