JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Morava će biti za sve duboka

Vladičin Han:  Jedan od  najstarijih Zonaša sa juga Srbije, ili takozvane  „ južne pruge“  Morava iz Vladičinog Hana, spremno dočekuje prolećni deo prvenstva, sa nadom da se trenutni položaj na tabeli malo poboljša za neko meto. Jesenji deo prvenstva završen je na osmoj poziciji  „Zona-jug“  sa skorom na 15 utakmica  šest pobeda, četiri poraza i pet poraza uz identičnu gol razliku 26 datih i isto toliko primljenih golova.  Zimske pripreme su  pri kraju, već narednog vikenda počinje prvenstvo i po onome što nam je reko šef stuke Hančana Ljubiša Stanković spremno će ući u prolećni deo prvenstva.

O pripremnom toku i  očekivanja na proleće šef struke Stanković kaže:   Sa pripremama smo počeli prvog februara, smatram da je to bilo dovoljno da se pripremimo za proleni deo prvenstva. Pripreme su protekle u najboljem redu. Svi igrači koji su nastupali jesenas odazvali su se prozivci. Pojačanja nemamo, niti nam je bio cilj dovođenja, jer smatramo da imamo dobar tim, da na proleće pokušamo da poboljšamo za neko mesto položaj na tabeli. Dobro se radilo, jedini problem je taj što fudbleri koji su u radnom odnosu po smenama, nisu u mogužnosti da se redovno odazovu treninzima. Tako da kvalitet imamo, jedino nam nedostaje malo fizičke pripremljenosti.

Odigrli smo  pet utakmica sa Pčinjom, Vranjskom banjom, Čelikom i generlna proba je bila utakmica sa Radanom u Lebanu. Ostali smo neporaženi i smatram da smo generalku dobro odradili. U prolećni deo prvenstva ućićemo sa željom da se tim iskristališe za naredno prvenstvo, kada će doći do formirnje četri zonskih grupa, ma kakva bila mi ćemo pokušati da se u njhoj domognemo Srspke lige. Što  se tiče podrške lokalne samouprave , za razliku od ranijih godina, sada nemamo nikavih problema sve fukcioniše kako treba. Uz mene u klubu glavni teret uz fudbalera naravno na terenu podnose  u nesmetanom radu kluba još predsednik Saša Ristić. Generalni sekretar Nikola Petrović i ekonom Zoran Stamenović. Imamo jedni za druge  razumevanja, tako da fukcionišemo kao jedan tim bezprekorno.

A boje našeg kluba na proleće braniće ovi igrači: Stamenković, Pavlović,  J. Aleksić, Mladenović, Kitanović, Cvetković, Stajić, Marko, Milan,  Žarko, Miloš i Bojan Stanković, Veličković, I. Aleksić, Jović, Micić, Bogdanović, Pešić, Živković, PetrovićStojanović,

Uz uslove koje imamo ne smo za status Srpksoligaša već i viši rang, uz malo bolje organizacij u radu kluba oko pripreme fudbalera, smtram da će Morava u buduće biti za sve protivnike preduboka rekao je na kraju trener Stanković.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print