JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Povratak na mesto uspeha

Lebane: U velikoj sali SO Lebane uz prisustvo 29 od 51 delegata održana je vanredna Skupština FK Radana, na kojoj  je za novog predsednika kluba imenovan i izabran  Nebojša Stanković, koji je  dugo godina radio u klubu na funkciji šefa stručnog štaba za čije ime su vezani mnogi uspesi ovog  kluba.

Najstariji član Skupštine i jedan od legendi ovog kluba Dragan Ružić otvorio  je Skupštinu i predložio da sa radom do izbora predsednika nastavi predsednik skuptine opštine Lebana Srđan Jović, što je i jednoglasno prihvaćeno od strane delegata.

Već na samom početku otvorilo se pitanje  od strane pojednih članova Skupstine, zašto se na njoj nije pojavaio sada već bivši predsednik kluba Milan Stojković koji je decembra prošle godine dobio poverenje da bude prvi čovek kluba. Izgleda se pokazalo da je to bio preveliki zalogaj za njega. Rečeno je da nije dobio poziv za Skupštinu  i da se nije odzvao pozivu, što je presedavajući Srđan Jović to dematovao rečima: Dobijao je pozive od svih nas iz lokalne samouprave ali se nije odazivao, niti je podnosio bilo kave izveštaje o dosdašnjem radu, što je i nas navelo da sazovemo varednu Skupštinu i imenujemo novo rukovodstvao. Jer je vreme da se počene sa pripremama  za prolećni deo prvenstva, gde Radana očekuje teško iskušenje u očuvanju  ranga takmičenja u kome se nalazi.

Jedan od veterana ovog kluba Svetislav Nikolić bio je izrečit u zahtevu da se podnese finansijsko poslovanje kluba, pozivajući se da su tu prisutni bili oba potpredsednika kluba. Odgovor je bio identičan kao i predhodni da nije bilo nikave saradnje sa dosdašnjim prvim čovekom kluba i ne poseeduju nikavu papirologiju, ali da će određeni organi u skorije vreme  raditi na tome da se vidi gde je ustrošen i za šta novac ili lokane samouprave u ovom klubu. Pokazalo se ovim da bivšem predsedniku kluba nije smetao samo mediji sa kojim je bio naprosto zaratio već i ljudi koji su ga postavali na toj funkciji.Izgleda da je smatrao ako je prvi čovek kluba da može da se ponaša kako njemu odgovara. Pokazalo se da nije bio ispravan potez pre godinu dana kada je postavljen na funkciji predsednika, koji je vređao po društvenim mrežama pre svih media koji nisu bili po njegovoj volji.

Za razrešenje Milana Stojkovića glasalo je 27 dok su 2 delegata bila uzdržana. U paketu je razrešene i Upravni odbor kluba i Nadzorni Odbor pa se pristupilo izboru novog rukovodstva kluba. Na predlog Zorana Mitića delegata Skupštine jednoglasno je za predsednika kluba izabran Nebojša Stanković koji  se odmah obratio skupu rečima: Znam da će biti teško u ovom trenutku voditi klub kada su dugovanja 1.570.000 dinara a po informacijama koje imam da je budzet kluba oko 5.2 00.000 dinara. Da se ne izmire dugovanja pre svih radnicima koji tu rade u klubu je nešto nedopustivo. Prihvatio sam se ovog odgovornog posla zato što volim ovaj klub gde sam proveo najbolje godine mog života. Sve ću učiniti što je u mojoj moći da klub fukcioniše kako treba. Prevashodni cilj će biti da se obnovi rad sa mlađim kategorijama koje su uvek bile ogledalo kluba. Drugo cilj mi je da sa lokanim klubom Jedinstvom iz Bošnjaca uspostavimo odnose kao nikad dosada jer smo dva kluba koja živimo iz istog budzeta. Pozivaam sve dobronamernike koji vole ovaj klub da pomognu u granicama svojih mogućnosti. Svako ko dođe takav je dobrodošao.

Potom se Stanković izjasnio ko su njegovi budući saradnici u klubu. Za potpredsednike je imenovao Srđana Mitića i dr. Nemanju Jovića. Ostali čnaovi  uprave kluba su: Momčilo Miljković, Zlatko Nedeljković, Predrag Cvetković, Zoran Mitić, Ivan Mitić i budući šef stručnog štaba gde je Stanković imao dodatno objašnjenje. Dosadašnji trener Dragan Momirović sa kojim ćemo obaviti razgovor jedini problem je licenca i na toj temi ćemo se pozabaviti kako rešiti taj nedostatak inače sam zadovoljan njegovim radom dosad u klubu.

Imenovao je i Nadzorni Odbor od tri člana: Svetislav Antić,  Saša Pavlović i Miodrag Zlatanović. Do je za počasnog člana kluba imenovan legendarni golman ovog kluba Miodrag Stamenković- Brandul.

Na kraju se obratio i Goran Jović povernik SNS za Lebane koji je takođe kritikovao dosadašnji rad bivšeg predsednika kluba Milana Stojkovića: Na sve naše pozive se oglušavao i nije hteo saradnju sa nama. Verovatno sve Vas zanima dali će biti bazena  na  kompeksu FK Radana. Biće i bazena a izradiće se i pomoćni teren tako da uslovi će biti bolji nego dosad u klubu. Novo rukovodstvo imaće punu podršku nas iz lokalne samourave. Podatak da nemamo omladince i kadete je za svaku osudu onih koji su vodili klub dosada. Obratićemo se i firmama koje su počele sa radom da i one pomgnu ne samu u fudbalskom već i drugim klubovima u Lebanu, bio je jasan Goran Jović.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print