JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Dvostruko prvi na Balkanu

Prokuplje: Uspeh koji su atletski klub Topličanin ostvarili u u 2016 godini ponovili su i u godini koja je za nama. U 2017 su ponovo od strane Balkanske trkačke lige proglašeni za najuspešniji klub koji se svake godine proglašava u Beogradu. U ovom takmičenju  učetvuju 30 ekipa  iz osam Balkanskih zemalja. Na drugom mestu su maratonci iz Pančeva, treći je A.K. Duborvnik i četvrti Sjeme iz  Zagreba.

Najuspešniji takmičar je ujedno i predsednik kluba Igor Stanojević iz Prokuplja, koji je 2016 godine i bio proglašen za najboljeg sportistu Prokuplja. Takmičenje se odvijalo  tokom cele 2017 godine  i uspeh je vredan pažnje. Igor je osvajač Kupa šampion lige. Prvo mesto u svojoj kategoriji, drugi u opštem plasmanu. Takmičar sa najviše istrčanih kilometara  u ligi ukupno 2.400 km u trkama. Tokom 2017 godine imao je 20 takmičenja  u kategoriji maratona  i polumaratona  i bio među tri prvoplairanih takmičara na svakom nastupu. Što govori podatak da je uvek bio na pobeničkom postolju i kitio se peharima i medaljama.

Drugi po uspešnosti je Petar Novković  i Darko Krasić koji su osvojili takođe prvo i drugo mesto  u kategoriji muških takmičara ispod 24 godine starosti. Trećeplasirana takmičar ovog kluba je Mia Stanojević  koja je sa svojih 20 godina osvojila prvo mesto u kategoriji dama ispod 24 godine starosti.   Na četvrtom mestu je Minja Stanojević iz Prokuplja devojčica čije vreme tek dolazi  sa svojih 13 godina osvojila je drugo mesto  u kategoriji početnica.

Takmičar Saša Gacik iz Niša koji brani boje ovog kluba inače naš reprezentativac Srbije  u ultra maratonu osvojio je treće mesto  u svojoj kategoriji  i četvroplasirani u opštem plasmanu. U toku 2017 godine osvojio je desetak  plasmana među prva tri takmičara  na takmičenje martaona i ultra maratona.

Šestoplasirani takmičar kluba je  Aleksandar Rajić iz Beograda  uspeo je da u svojoj kategoriji  osvoji treće mesto  u uzbudljivim nastupima sa ostalim takmičarima.

Vredno pomena je i takmičare koji su svojim nastupima beležili malo značajnije  rezultate od nabrojanih ali su ipak osvajanjem poen po poen doprineli osvajanjem prvog mesta.  Doroteja Kautar, Miša Kautar, Mladen Miljković, Milan Ranđelović, Dejan Stevanović, Bogdan Miladinović, Dragiša Filipović, Danijela Radivojević, Radomir Topličanin, Vladimir Savić, Nemanja Slavić, Marko Medojević, Sanela Janković, Ivan Ćirković, Jovica Ignjatović, Dragomir Živković, Bojan Aleksić, Nenad Katić, Tanja Grahovac, Marija Trsić, Dimitrus Kirijakos, Nenad Dinić i Ivana Vlajić.

O uspehu vrednom pažnje prvi čovek kluba Igor Stanojević kaže: Ovoj je još jedan veliki uspeh za naš klub , pošto smo svi časno i pošteno branili boje kluba. Zahvaljujući pojedincima koji su se takmičili tokom cele godine  i ti pojedinačni rezultati svih na su doprineli osvajanjem prvog mesta po drugi put za redom. Ponosan sam na sve moje klupske drugove u godini koja je za nama.  U ovoj 2018 godini gde nas očekuju takođe veliki broj takmičenja nastojaćemo da se ponovo plasiramo visoko i tako još jednom pokažemo da nismo slučajno dvostruki pobednici na Balkanu gde je izuzetno jaka konkurencija ali za sve nas to je izazov.

Vukašin Stevanović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print