JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Pogled sa vrha tabele prija

Medveđa. Prvi deo prvensta u Drugoj muškoj košarkaškoj ligi-istok je završen. Sledi jednomesečna pauza a potom oldučujuće borbe za sam vrh tabele.  Želja ljubitelja košarke u Medveđi je da se ostvari cilj i izbori plasman u elitno društvo. Tako bi ljubitelji košarke u Meveđi bili u prilci da vide timove iz čitave Srbije u duelu sa njihovim košarkašima. Dali je to stvranost ili java pokazaće drugi deo prvenstva. Prvi deo je pokazao da KK Jablanica to može. Vođeni agilnom upravom kluba na čelu sa bivšim košarkašima ovog tima predsednikom Kostom Perišićem i Sportskom direktorom Milšem Draškoviću. Tandem koji bi poželeli i mnogo bogatiji i iskusniji klubovi u zemlji. A uz to na klupi imaju  odličnog trenera Sinišu Stošića koji pored sebe ima izvanrednog saradnika Dragana Miletića. Tim spreman za velika dela, cilj koji treba relizovati do kraja.

Upravo o minulom prvom delu prvenstva prvi ustici prenećemo u javnost predsednika kluba Koste Perišića koji sa ponosom kaže: Prvi deo, odnosno prva polovina prvenstva je završena skorom devet pobeda i dva poraza. Možda je jedini kiks bio poraza od ekipe KK Bor kod kuće. Ali se takve stvari dešavaju u sportu, pa naravno i u košarci. Na toj utakmci jednsotavno nismo imali svoje veče. Oni su sve što su šutnuli pogodili naročito u prvoj četvrtini, to može samo jednom u sto utakmica da se ponovi. Koliko god da igraš dorbro u naredne tri četvrtine jako je teško stići razliku veću u prvom delu igre.

Sve te promene koje smo napravili u klubu, pre svega dovođenjem  terenara Siniše Stošiča , za pomoćnika našeg trenera iz Medveđe Dragana Miletića, koji je takođe zadužen za rad sa mlađim kategorijama. Bukvalno on je u istom rangu sa Stošičem, koji je u nekoliko utakmica bio ključni faktor  da dođemo do pobede naročito na gostovanju. Konkretno mislim na utakmcu u Dimitrovgradu  gde je bio ključni faktor do pobede. Pojedinačno nebih želeo da izdvajam moje košarkaše, jer je ona kolektivni sport, sa izuzetnim momcima i igračima koje imamo. Već po Novogodišnje i Božićne praznike krećemo sa pripremama za drugi deo prvenstva. Po svoj prilici derbi u Boru će za nas biti ključni faktor, gde može da padne odluka o prvaku. Raspored nam u drugom delu ide na ruku, imamo samo još jedno teže gostovanje to je u Vladičinom Hanu.

Po meni je mnogo bitnije da se što bolje pripremimo i spremno dočekamo taj drugi deo prvenstva. Jer upravo reči mog trenera Stošića sve govore „ Kako treniraš tako i igraš“  je potpuno upravu. Već na startu nam predsoje dva gostovanja Junioru u Nišu i  Rtnju u Boljevcu, gde  očekujemo sigurne pobede. Plasman u viši rang bio bi to istoriski upeh sporta u Medveđi , plasman u Prvoj B ligi Srbije. Gostovanjem u  Srbiji pa i Vojvidini nekoliko klubova, bili bi mi najveći ambasadori naše male i nerazvijene Medveđe.

Plan je ispunjen u prvom delu, jer da nam je neko pondio ovaj skor oberučki bismo prihavatili. Jedini poraz na gostovanju je u Surdulici i to na produžetke. Oni nam dolaze na  našem terenu i verujem da neće biti problema da im to uzvratimo. Posebno bih pohvali rad mog prvog saradnika u ovom što radimo zajedno Miloša Draškovića jer je ona koji je u klubu uložio samog sebe i koristim priliku da mu se javno zahvalim za sve što je učinio za ovaj klub ove godine.

Upravo moj sledećći sarovornik je niko drugi nego „alfa i omega“ košarke u Medveđi Miloš Drašković koji poput svog predsednika   Perišića nastavlja dalji tok razgovorau istim tonom rečima: Hoću na samom početku da se pre svega zahvalim ovom portalu čiji ste vlasnik koji je preneo javnosti sve naše utakmice i rezultate koje smo postigli. Verujem da će ih i u drugom delu biti  još bolje. Zatim trenru Siniši Stošiču, sa kojim sam od samog početaka ove takmičarske sezone. Zajedno smo dovodili igrače u naše redove. Zajedno smo odbrali , ma da sam ja malo više odlučivao jer sam bolji poznavaoc ovog ranga takmičenja od njega. Odabrali smo pre svega dobre momke, pa tek onda dobre igrače, jer je milina bila raditi sa njima. Kao što je rekao i predsednik Perišić  daje sve na nivou.

Dogovorili smo se da ću ja raditi. Svi igrači su isplaćeni, takođe nagrađivani   za rezultate koje su postizali. Jer prvo mesto  je uspeh koji želimo da i na proleće ponovimo i da nakraju budemo prvi prošli kroz cilj. Možda ćemo biti u potrazi za jenim igračem mladim trojka ili četvorka, ali trenutno nema i verujem da čemo sa ovim timom uči u viši rang takmičenja. Novac koji smo tražili od lokalne samouprave smo dobili. Ali to nije dovoiljno, pronalazimo neke sponzore, idem tražim novac, ponekad iz svog dzepa. Ovo nije jeftin  tim imamo igrače sa strane iz Niša Leskovca , ali borimo se nekako.

Ulaskom u veći rang takmičenja ako nam se ostvre želje smatram da ćemo doboti i veći budzet od strane opštine. Takođe što je vrlo bitno da od lokalne samouprave imamo „zeleno svetlo“ za plasman u viši rang takmičenja. Obeležili smo polusezonu jednim zajedničkom druženjem svih  nas u klubu koji smo zaslužni za ovaj uspeh. Posle Novogodišnjih i Božićnih praznika počećemo sa treninzima da se što bolje pripremoim za drugi deo prvenstva. Videli smo da možemo do cilja, zato imamo dobar tim i dobre pre svega ljude u njemu.

Hala sportova je ubek puna posetilaca na šta bi mogli da nam pozavide i mnogo veći klubovi, prepoznali su rad celokupne Uprave kluba, sviđa im se što radimo i verujem da će u drugom delu biti još više posetioca u našoj hali. Mojnim košrakašima, njihovim porodicama, ljudima iz Uprave kluba navijačima bih poželeo  Srećno Novu 2020 godinu , da je provdeu u miru i blagostanju.