JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Marija lavljeg srca

Lebane: Da bi se nešto postiglo usprti, treba za to da postoji ne smo talenat , već i ljubav za tim sportom. Dali to bio onaj iz naj popularnijih ili ne, svaki sport nosi u sebi svoje draži. Pogodovu kada se tim sportom bave predstavnice lepšeg pola, hvatajući se u koštac sa onim sportom koji u većini slučajeva pripada muškarcima.

Jedan od takmihh primera je i Marija Polomac iz Gornjeg Milanovca , koja se takmiči pod krovom kluba za snažne sportove „ XL-Leskovac“iz Leskovca i po nekim parametrima pomera granice realnošću rezultatima koje postiže u poslednje vreme u kategoriji „Bench Press“ na raznim takmičenjima . Ovog puta na Open Kup takmičenju u Leskovcu Marija je podigla 60 kg težine i postavila novi Državni rekord  takmičeći se u kategoriji žena od 54 do 60 kg svoje težine. Proglašena je od strane žirija kao relativno naj jača žena na ovom prestižnom takmičenju održanom u Leskovcu , bez obtira što je bilo takičarki sa većom svojim masivnom težinom.

Specijalno za naš portal sa ljubaznošću je rpisatala da govori, kako i priliči pravim šampionima.Šampion Marija Polomac je na početku reka: Takmičeći se u ovoj disciplini sportskog, gde sam postgala uspeh, to je za mene  jedan moj lični uspeh,  moj trud i rad koji sam uložila u ovom sportu. Rekrtavino se bavim čak 15 godina,  dok sam aktvno počela da se bavim pre dve godine. Takođe prošle godine sam bila Državni rekorder  u svojoj kategoriji pobedivši i u kategoriji seniora i veterana, gde ja upravo pripadam kao takmičarka. Ovim sportom sa se opredelila da se bavim pogotovo što moj suprug je vlasink teretane, pitam se kako zašto, ali jednostavno volim ovaj sport i izazove u njemu.

Svim mladim ljudima bez obzira na pol i godine starosti, bih preporučila da se bave sportom pre sveg zbog zdravlja i svog ličnog izgeda. Ovim čime  se ja bavim je izuzetno fin sport, ustvari sve zavisi ko se za šta usmeri, šta voli i šta mu naj više odgovara. Ovaj sport traži sve, ali prvenstveno ljubav prema njemu, samo tako se može doći do ovako dobrih rezultata kao što sam ja postigla. Nije lako samo treba dosta discipline  i redovan trening. Kako sam se posvetila njemu aktivno poslednjih dve godina nisam propustila ni jedan trening. Ovim sportom ču da se bavim sve dok me bude pre svega služilo zdravlje. Mladima bih preporučila da veruju u sebe, da se trude, da rade puno na sebi, jer samo rad, upornost  i disciplina daju vrhunske rezultate. Ljubav prema ovom sportu je učinila svoje da se takmičim za klub iz Leskovca, jer u mom Gornejm Milanovcu nema registrovanog  kluba. Takođe je i suprug član ovog kluba i za predsednika Predraga Milenovića imamo samo reči hvale. Mnogi će da se pitaju dali može sport sa privatnošču, s obzirom da sam žena domaćica koja imam svoju porodicu. Može kako nemože kad ima ljubavi prema nekim sportom može se i mora sve postići jer za sve ima vreme, samo ako čovek hoće. Režim ishrane je takođe bitan faktor u svakom pa i ovom sportu, zato su mnogo bitni proteini sa dosta mesa i uredan način života.  I to da kaežm da je kod mene i mog supruga čist amaterizam, sve troškove takmičenja lićno mi plaćamo iz dzepa, to je još jedan kruscijalni dokaz da ljubav prema nekom sportu nema granice.

Na kraju bih se zahvalila vašem portalu , što ste me predsavili  čitaocima i sportskom radicima  u okriženju i klub za koji nasupam na takmičenjima. Zadovoljstvo mi je biti član jedog takvog kluba, koji na skoro svim takmičenjima osvaja visoka mesta i ima takvog predsednika kao što je profesor Predrag Milenović. Tako je i ovog puta bilo u Leskovcu naj bolji smo kao kluba a meni je posebno drago što je i moj odličan rezultat deo tog uspeha.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili