JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Podeljeni Ugovori za podsticaj razvoja preduzetništva

Opština Medveđa je za realizaciju Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava opredelila iznos od 5.000.000,00 dinara za podsticaj razvoja preduzetništva, mikro i malih privrednih subjekata „De minimis“ – državna pomoć za opštinu Medveđa.

Danas je u Skupštinskoj sali izvršena podela ugovora preduzetnicima sa teritorije opštine Medveđa. Sredstva su opredeljena radi sufinansiranja, sanacije i rekonstrukcije prostora privrednih subjekata i nabavku mašina i opreme za obavljanje delatnosti privrednog subjekta, pri čemu se sredstva odobravaju u iznosu do 50% opravdanih troškova.

Dr Nebojša Arsić je istakao da je svako ulaganje u privredu ujedno i ulaganje u razvoj Medveđe. Opština Medveđa je u ovom slučaju bila davalac pomoći koja spada u državnu pomoć male vrednosti „De minimis“.

Maksimalan iznos odobrenih sredstava koji su podnosioci biznis plana mogli da ostvare je 300.000,00 dinara po privrednom subjektu odnosno korisniku državne pomoći.

Predsednik opštine Medveđa je naglasio da je cilj državne pomoći unapređenje ekonomskog razvoja opštine Medveđa i smanjenje stope nezaposlenosti kao i unapređenje razvoja preduzetništva.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print