JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Školica fudbala “TOP STAR“ polako osvaja Doljevac i okolinu

ŠARLINAC / PUKOVAC – Nekadašnji talentovani omladinac Radničkog iz Niša, a zatim igrač Dubočice, Ozrena, Balkanskog, Dunava iz Prahova, Žitorađa, Pukovca i  Orljana i doskorašnji strateg Malošišta, Miljan Nikolić, već skoro godinu dana širom opštine Doljevac vodi brigu o najtalentovanijim klincima doljevačkog kraja. Svoj klub “TOP STAR“ osnovao je u rodnom Šarlincu, a zatim je kapacitete proširio i na ostala mesta u opštini Doljevac. Te tako TOP STAROVCI od 6 do 14 godina vredno rade u Malošištu, Šarlincu, Doljevcu, i od skoro Pukovcu, a kako kaže Nikolić u školica trenutno broji oko 70-ak klinaca, a veruje da će brojka biti još veća u skorijem periodu.

Miljan Nikolić, Miloš Mitrović i Aleksandar Trajković / foto: N.T

Cilj nam je da mališanima ponudimo sve ono što imaju u niškim školama fudbala u njihovom rodnom mestu. Da roditeljima olakšamo makar to da ne moraju da plaćaju put i rasteretimo ih dodatnih troškova. Deci nudimo prevashodno kvalitetan rad, sa licenciranim trenerima, i dobrim pedagozima a uz to renomiranim fudbalerima. Sa decom pored mene, radiće i bivši internacionalac iz Pukovca, Aleksandar Trajković koji vodi grupu iz Pukovca, kao i Danijel Stošić koji radi u Doljevcu. A moja malenkost radiće sa mališanima u Šarlincu i Malošištu. Na sve četiri lokacije radi se po istom sistemu, sa ciljem osposobljavanja dece u tehničko-taktičkom delu i psiho-fizičkom delu  – ističe Nikolić.
Veliku zahvalnost za podršku u radu dugujemo i Milošu Mitroviću predsedniku Nišavskog saveza, Daliboru Dači Mitroviću legendi srpskog fudbala kao i predsedniku opštine Doljevac Goranu Ljubiću.
Pored zdravog fudbalskog odgoja mališana iz Doljevačkog kraja, krajnji cilj biće nam da fudbalskom svetu ponudimo nekog novog Andriju Živkovića, Nikolu i Dušana Stevanovića, Nikolu Stojiljkovića, Iliju Stojančića… i druge.

TOP STAROVCI sa Daliborom Mitrovićem / foto: priv. arhiva

Koji su poreklom iz Doljevca a stasavali su fudbalski u Nišu. Mi smo tu da taj trend promenimo, i da deca iz Doljevca, Pukovca i Malošišta idu direktno put Zvezde, Partizana, Čukaričkog.. Naravno, to iziskuje veliki rad i zalaganje, ali mi smo na to spremni. – objašnjava ambiciozni Nikolić. Takodje,  kako dodaje, napredak deteta prati se na svakih svakih 3 i 6 meseci.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na broj telefona 065/88 14 328.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print