JugSport.net

sportski portal južne Srbije

PIROĆANICI ŽELE I DALJE LIDERSKU POZICIJU

Pirot: Šef stručnog štaba Radaničkog iz Pirota lidera na tabeli Srspke fudbslske lige istok počli su sa priprema za prolećni deo prvenstva, sa ciljem da i dalje zadrže lidersku poziciju na tabeli. Prozivnbici se odazvalo 24 fudbalera , a pripremni perod trajaće šest nedjelja i u planu su odigravanje isto toliko kontrolnih utakmica, kako bi što spremnije dočekali prolećni deo prvenstva koji startuje 4 marta. Već na samom startu u Pirot dolazi GFK Jagodina ekipa koju trenira bivši trener Radničkog Marko Vidojević, pa će derbi prvog kola biti još teži za domaćina.

Moramo dobro da se pripremimo da poboljšamo igru našeg tima i da sa takvom kvalitetnom igrom zaržimo lidersku poziciju na tabeli do kraja prvenstva. Na prozivci je bilo novajlija ali imamo i igrače na probi , jer nam je potreban veći fond igrača kako bismo imali uslova za veću rotaciju i povećali konurenciju u timu. Interesantan podatak da je na tribinama bio među gledaoce i jedan menadzer iz Nigerije, pa nije nemoguće očekivati i neko pojačanje u redovima Radničkog iz te zemlje.

Cilj nam je prvo mesto na tabeli do kraja prvenstvene trke. Za to imamo optimalne uslove podršku lokane samouprave, novi povećani budzet, što je garancija ostavrivanju cilja osvajanje tog prvog mesta i plasmana u Prvu ligu Srbije. Znači ekspresni povratak uobičajen za nas. Na igračima je da pruže svoj maksimum na terenu i pokažu prvao lice rekao je predsednik kluba Bratislav Ćirić.

Što se tiće kontrolnih utakmicaprva je zakazana sa Timočaninom iz Knjaževca za 8 februar, već 11 sledi druga kontrolna utakmica sa OFK Topličaninom iz Prokuplja, 15 februara sa OFK Sinđelićem liderom Zona centar, sa Blaknaski iz Dimitrovgrada za za 22 februar i generalna proba pred početak prvenstva sa Vlasinom iz Vlasotinca. Sve utakmice sa ovih klubova biće odigrani u Pirotu na pomoćnim terenima ovog kluba.

Tako će sve kontrolne utakmice igrati pred svojim gledaocima jer za to imaju nekoliko pomoćna terene pored glavnog koji je pravi tepih.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print