JugSport.net

sportski portal južne Srbije

PČINJI PREDSTOJI TAKMIČENJE NA TRI FRONATA

Trgovište: Fudbaerli Pčinje iz Trgovišta pripreme za jesenji deo prvenstva Srpske fudbalske lige –Istok počeli su još 10 jula na svom igralištu u Trgovištu kako bi spremno dočekali predstojeća takmičenja koja ih očekuju. A to su nastupi na tri fronta. Krajem jula I početkom avgusta pre početka prvenstva očekuje ih kvalifikacije za Kup Srbije u kojima učetvuju kao pobednici Kupa Pčinjskog okruga. Potencijalni protivnici biće pobednici Okruga na teritoriji FS-RIS-a. Takičenje u Srpskoj ligi Istok koje kreće 13/14 avgusata  I u kojima su ambicije Pčinje naći se u gornjem delu tabele I ne strepeti od ispadanja, znači cilj sačuvati status Srpskoligaša. I treće takmičenje je Kup Pčinjskog okruga koji će po svoj prilici startovati početkom  proleća 2023 godine.

Na prozivci prvom treningu pojavilo se 19 igrača, dok je nekoliko njih bilo opradnao odsutno. Igračima se obratio predsednik kluba Miodrag Đorđević I trener Dejan Kostić, do pronalasku šefa struke . Predstavljen im je plan priprema za narednih mesec dana , I šta se I koji rad od njih očekuje na pripremama. Kompetan tok priprema biće obavljen tu na igralištu u Trgovištu.

U planu su nekoliko kontrolnih utakmica , kao I takmičenje  za Kup Srbije sa timovima pobednicima okruga FS-RIS-a zavisno od rezultata možda bude više od jedne utakmice. Sve će to poslužiti kao pripremni period za jesenji deo prvenstva Srpske lige –istok.

Dosadašnji šef struke Nikola Spasić je napustio Trgovište, I klub je sada u potrazi za novim  šefom stručnog štaba.Uz njega klub su napustili I igrači Nikola (Z) Arsić, Nikola Mitić-Bena, I Marko Stošić.

Sastav prvog tima osvežen je sa jednim iskusnim igračem I četiri iz omadinskog pogona. Reč o iskusnom igraču je Miloš Savić koji je povratnik jer je po drugi put u klubu posle takmičarske godine 2019/20 I igra na poziciji napadača-centarfora

. Što se tiče omladinaca reč je o Vukašin Ilić 19 godina na poziciji sredina terene ofanzivni vezni, Petar Vasilković 19 godina na poziciji odbranbeni igrač centralni I desni bek, Kristijan Ilić 19 godina sredin aterene defanzivni vezni igrač, Aleksandar Milenković 19 godina takođe defanzivni vezni igrač .

Sa pripremama za jesenji deo prvenstva mogu biti zadovoljan onim što je dosad odrađeno na terenu. U potrazi smo za šefa struke I još nekoliko iskusnih igrača koji će dostojno da zamene one koji su napsutili naše redove. Očekujem da ćemo spremno dočekati prvenstvo I Kup na teritoriji FS-RIS-a I kvalifikovati se za Kup Srbije, što bi bio veliki uspeh za sve nas. Uslovi za rad su dobri zahvaljujući lokanoj samoupravi u Trgovištu  koja je jedini izvor finsiranje kluba , I zasad to fukcioniše beseprekorno dobro, a na nama je da se odužimo dobrim igrama I pobedama, u šta ne verujem da neće biti tako.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili