JugSport.net

sportski portal južne Srbije

BOKSERSKI KADETI NA PALIĆU PUNE AKOMULATORE

Palić: Na krajnjem severu zemlje tačnije na Paliću selekror Kadetske repezentacije Srbije u boksu Bane Jovićić sa svojim saradnicima puni akomulatore juniorskoj repezentaciji Srbije za predstojeće  Evropsko prventsvo u Turskoj. Jovičić je na pripreme poveo čak 32 kandidata  i prvi deo priprema će trajati do 26 jula, kada će i odrediti uži spisak putnika za Eveopsko prvnenstvo u Turskoj.

Upravo na telefonskoj vezi smo razgovarali sa seletorom Banetom Jovičićem koji  specijalno za naj čitaniji portal jugoistoka Srbije kaže: Sa pripremama smo počeli 12.07.2022 godine za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Turskoj od 11 avgusta ove godine. Za prvi ciklus kvalifikacionih priprema je pozvan veći broj boksera od planiranih iz razloga da bi se momcima koji nisu bili prvaci Srbije dala mogućnost da se dokažu i izbore za što bolji plasman , jer su to sve momci koji su pružili izvanredne borbe na Prvenstvu Srbije.

Ovim postupkom aktuelnim prvacima Srbije pružamo više raznovrsnih sparing  partnera . Jasno da bi branio boje Srbije nije dovoljno samo biti prvak Srbije , ima tu mnogo drugih faktora koji su dosta bitniji od toga. Rad disciplina, zalaganje, na treningu i želja za uspehom su osobine koje čine pravog borca, i sportistu. Boksaerski savez Srbije nam je obezbedio više nego  idealne uslove od smeštaja, hrane, suplementacije, pa sve do prostora za trening. Svakodnevni kontakt, konsultacije, kako sa predsednikom BSS Nenadom Borovčaninom tako i sa direktorom BSS Manetom Marčetom, nam dosta olakašava dalji tok priprema.

Sa momcima se radi na svim poljima od discipline do fizičke spreme. Prag tolerancije je jako nizak jer se ipak radi o Nacionalnoj selekciji koja će sutra predstavljati našu Srbiju. Za nediciplinovane i neodgovorne i one koji ne poštuju rad i zalaganje osoba koja su tu zbog njih nema mesta u repezentaciji. Želeo bih da napomenem da se na pripremama nalazi i vaš Lebančanin Filip Stanojević iz BK Radan iz Lebana koji vodi Darko Stanković . Filip je momak koji polako ali sigurno krči put ka vrhu, ako nastavi kao što je krenuo na pripremama, velike su šanse da će se naći na spisku za predstojeće Evropsko prvenstvo u Turskoj.

Drugi ciklus priprema sa najužim krugom bosera je planiran za 29.07 koji će trajati sve do samog  Evropskog prvenstva . Sa repezentativcima rade dva   klupska trenera Ivan Popović, Branislav Jovičić.

Takođe ovom prilikom želimo da Vam se zahvalimo što se informišete i izveštavate o našem radu , što je upoznat i sam predsednik BSS gospodin Nenad Borovčanin sa vašim prilozima o boksu.

Nama ne preostaje ništa drugo nego da na kraju posle ovako iscrpnog intervijua seletora Baneta Jovićića svim mladim i budućim nadama našeg boksa koji se nalaze trenutno na Paliću  poželimo da pripreme proteku u najboljem redu. Da se najbolji nađu na spisku seletora za Evropsko prvenstvo u Turskoj i da tamo osvetlaju obraz i ugled našeg bosa koji ima veliku reputaciju ne samo u Evropi već i čitavom svetu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print