JugSport.net

sportski portal južne Srbije

“Beka i Peka” Radanova dika

Lebane: Može jedan fudbalski kolektiv da ima u svojim redovima vrhunske fudbalera  za taj rang takmičenja, kao i Upravu kluba koja funkcioniše besprekorno, ali ako nema pravog domaćina u svojim protorijama, koji brine o njihovom izgledu, onda nije pravi  fudbalski koletkiv. Jedan takav primer je u FK Radanu iz Lebana člana Srpske lige istok  koji u svojim klupski protorijama  ima dva vrsna ekonoma koji brinu kako u službenim prostorijama  tako i konpletnoj infrasturtzuri ovog uzornog fudbalskog koletiva  sa prostora takozvane „ južne pruge“.  U klubu su preko pet godina a reč  je o Slađani Stojković –„ Beka“ i  Predragu Nikoliću-„ Peka“ koji su sa prvom dika ovog kluba. Uvek su na  vreme na svojim poslovnim zadacima. Takođe imaju odličnu komunikaciju sa Upravom kluba, kao i sa svim fudblerima svih uzrasnih kategorija od petliće pa sve do same seniore.  O svom radu u FK Radanu Slađana Stojković popularna“Beka“ kaže:

  U klubu sam oko pet godina, kolega Peka je nešto počeo sa radom ranije  i kada sam došla on je bio već upućen u sve poslove koje zahteva jedan ekonom kluba. Postigli smo dogovor da svaki radi svoj  deo posla, ali da ipak jedan drugom priteknemo u pomoć kada za to ustreba. Trudim se da makismalno obavljam poslove koje od mene zahteva ovaj posao koijm sam se posvetila. Svi igrači naročito oni najstariji senori imaju jedan korektan odnos prema meni i poštuju me, što im ja uzvrćam svojim ljubaznošću. Tako da kada dođu u naše prostorije na treningu ili utakmici osećaju slobodno i taj odnos želim da tako ostane. Radujem se svakoj pobedi Radana i isto tugujem kad smo poraženi. Što se tiče uprave kluba pohvalila bih sve posebno predsednika Nebojšu Stankovića .

Jer od kako je on došao u klubu nikada nisam ostala  da ne primim lični dohodak koji mi pripada, jer od toga hranim svoju porodicu. Posebno sada u ovom teškom vremenu kada nas je zadesila ova Korona a počeli smo sa pripremama moramo svi da vodimo računa pre svega o higijeni kako bismo sačuvali svoje zdravlje.

Nešto stariji po stažu moglo bi se reći „šef“ ekipe je Predag Nikolić-Peka koji takođe svoj deo posla obavlja besprekorno. Njegov veći udeo u poslu je održavanje dva fudbalska terene , koja su u ovom trenutku pravbi „zeleni tepih“ za šta treba uložiti dosta truda u održavanju. O svom poslu  Nikolić kaže:

Sa kolegenicom Slađanom se zaista slaženo dobro, nemamo nikad nikakav konflikt tokom posla kojeg obavljamo. Radimo sve po dogovoru. Svakog dana se dogovaramo šta nam predstoji sutra. I tu nikad dosad nije bilo problema.Kada nemam obaveze oko terene pomažem joj u poslu i sve zajednički postižemo na vreme. Sadašnja uprava kluba  zaslužuje da sve damo od sebe I sve poslove potignemo na vreme , jer nas makismalno uvažavaju I kao radnike I pre svega ljude u ovom klubu.

Na kraju pitali smo prvog čoveka kluba  predsednika Nebojšu Stankovića dali je zadovoljan radom ekonoma u FK Radan bi je kratak I jasan.

Takve ekonome koje mi imao poželeo bi svaki fudbalski koletiv u Srbiji, jer zasita nemam nikakve primedbe na njihov rad. Mojim dolaskom u klubu iskazali su jednu dozu nezdovoljstva od predhodne uprave kluba. Ali smo se brzo dogovorili, postignut je jedan konpromis I ja sam prezadovoljan njihovim dosadašnjim radom, ma da mnogo veću komunikaciju imaju sa sportskim direktorom Draganom Momirovićem I prema onome što dobijam izveštaj od njega I ja lično vidim njihov zasdašnji rad je po mojoj oceni za naveću ocenu bio je jasan Stanković.