JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Lebane je „fudbalska meka“

Lebane. I pored brojinih ponuda koje je imao za vreme ove duge fudbalske pauze Goran Đorđević šef struke Srpskoligaša iz Lebana, posle razgvora sa čelnicima ovog kluba i ljude iz lokalne samopurave, pre svih podpredsednika Bobana Pejića ostao je veran  Radanu i u ponedeljak 13 jula obavi sa svojim sardnicima prozivku za jesenji deo prvenstva koje će po nekim predpostavkama krenuti nedelju dana ranije za razliku od ranijih godina, jer sada Srpska liga istok broji 20 klubova.

Na prvom treningu moj sagovornik Goran Đorđevića na pitanje kako plaira da proteknu pripreme i kakva su očekivanja kaže:   S obzirom na postojeću situaciju u zemlji, kao i sa malim zakašnjenjem se krenulo sa pripremama, one nemogu da proteknu u jednom redovnom  redosledu. Radićemo  po nekom drugom progamu, ali sve u svemu poznavajući ove igrače mislim da su to savesni momci , koji će da prihvate sve obaveze koje im budu nametnute. Možda nemogu da kažem da ćemo za ovoh nepunih mesec dana priprema biti  potpuno spremni ali sam sigurn da ćemo moći da pariramo svim ostalim ekipama u našem rangu. Očekujem dobre igre i još bolje rezultate neogo u predhodnom periodu. Znači da samo nastavimo sa još boljim radom i rezultatima tamo gde smo stali u predhodnom periodu.

NA PROZIVCI VIDIMO POJAČANJA  , NEKI NEDOSTAJU  ?

Od one koji nedostaju danas je golman Miloš Mitić i povratnik iz Jedinstva iz Bošnjace Marko Stevanović, za ostale koji nisu se pojavili na prozivci  verovatno plairaju da promene klupske boje, ali će vreme pokazati svoje.  U toku smo u pregovorima sa pojačanja na pozicijama koje su nam deficitarne, i to oni koji mogu da podignu još veći nivo igre nego što imamo sada. Očekujem da pripreme poroteknu pre svega  u dobrom zdravstvenom biltenu , jer to i sama situacija iziskuje i da nema povreda. Da je odziv igrača na treningu maksimalan. Radićemo po nekom progamu dva puta u toku dana, da pokušamo da u neku ruku nadomestimo ovaj izostatak u vremenu . Jer posle nedelju dana priprema u planu sam da zakažem kontrolne utakmice sa klubovima iz okruženja. Jer po mom nekom pokzatelju u jednom pripremnom periodu su dovoljno šest do osam kontrolnih susreta kako bi se tim iskristalisao za novu takmičarsku sezonu. Bukvalno nemo vreme adekvatnog za sve, ali ćemo otklanjati nedostatke u hodu.

DALI JE NAJVEĆA GLAVOBOLJA EPIDEMIJA  ?

Nadam se da će pripremni period proteći kako trebe. Jer ta opasnost ne preti samo nama , već preti svim ostalim ekipama. Pripremamos esa nadamo da će da se odigra ceo jesenji deo prvenstva. Svi se nadamo da će biti tako da ne bude da recimo posle nekoliko kola „bacimo u vodu“ sve ono što smo predhodno uradili. Vrlo je teško igfrači su pravili pauzu preko četiri meseca, možda je neko radio individulano, neko nije nimalo, tako da vće mnogo teže biti pripremiti tako nespremn eigrače za jedan kratak vremneski period. Ali moramo da prihvatimo dogovornost, znamo šta imamo i sa šta ulazimo u jedan kratak pripremni period.

SARADNJA SA RADANOM SE NASTAVLJA ?

Posle jednog korektnog razgovora se čelnicima kluba kao i ljude iz  lokalne samopurave  odlućio sam da strućni štab ostane isti kao iz predhodnog prvenstva. Samom će raditi iskusni „trenerski vuk“ Stevica janković , kao i trener golmana Veljko Mirdzić. Nema  nikavih razmimoilažernja u sadanji i slobdno mogu da kažem da je FK Radan jedna zdrava fudbalska sredina i Lebane je po meni jedna „fudbalska meka“  gde ljudi vole svoj klub i milina je raditi  u takvoj sredini. Nadam se da ćemo i mi jednog dana biti u ovom rangu favoriti i da ćemo napadati sam vrh tabele,  ali za to treba vreme. Jer su  nam anbicije iz sezonu u sezonu sve veće  i veće rekao je na kraju šef struke Lebančana Goran Đorđević, koji svoj ebogato fudbslko isksustvo sauspehom prenosi i kao trener  u  FK Radanu.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print