JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Lebančani “ upalili” svoje motore

Lebane: Posle duge pauze na stadionu kraj  Jablanice u Lebanu ponovo je oživelo  stadion   Spsokoligaša Radana. Ako se po jutru dan poznaje  Radan će ove kao i predhodne godine igrati značajnu ulogu na Srpskoligaškom istoku. Prozivci su prisutvovali podpredsednik opštine Lebane Boban Pejić, predsednik kluba Nebojša Stanković, Sportski direktor Dragan Momirović, Generalni sekretar Miroslav Marjanović, kao i šef struke Goran Đorđević sa svojim saradnicima Stevicom Jankovićem i trenerom golmana Veljkom Mirdzićem.

Na prozivci su se odazvali dvadeset fudbalera među kojima su i pojačanja, odnsno povrtanici u ovaj klub  koji su već branili boje, kao i oni koji su u prošlom prvenstvu  bili okosnica tima.Od starosedeoca prisutvovali su: Golmani Dragan Cakić i Miloš Mitić i igrači: Stefan Stojilković, Stefan Kostić, Miloš Stanković, Nemanja Smiljković, Nikola Marinković, Predrag Cakić, Milivoje Stojanović, Ilija Zarić, Nikola Živković, Ranko Vojinović, Darko Nikolić, Ognjen Petrović, Petar Krstić. Od povratnika u klubu, prozivci su  prisustvovali Stefan (T) Kostić, Dušan Dodić, Mihjalo Milošević, Nikola Grodanović.

Prvo obraćanje bilo je od strane  Sportskog direkota Dragana Momirovića koji je pozdravio sve prisutne kako fudbalere tako i  podpredsednika opštine Lebane Bobana Pejića, stručni štab i  rukovodstvo kluba i poželo im pre svega dobro zdravlje i da ih sreća posluži da što spremnije dočekaju start jesenjeg dela prvenstva u kome očekuje da igrači Radana pruže svoj maksimum i opravdaju poverenje koje im se bude ukazalo da brane boje kluba sa bogatom fudbalskom tradicijom.

 

U ime stručnog štaba šef struke Goran Đorđević je rekao:Dugo smo osustvovali sa fudbalskih terena i tako da moramo da budemo maksimalno posvećeni treningu , jer ukoliko po nekim najavama prvenstvo krene nešto ranije , verovatno zbog toga što liga broji  čak 20 klubova, imaćemo malo vremena da obavimo taj trenažni proces kako treba. Biće malo vremena  zato ćemo morati i po dva puta dnevno da radimo u početku pripremnog perioda.Sve igrače dobro poznajem  I one koji su se ponovo vrtaili u klub. Verume u sve vas I vaš kvaitet koji ćete pokazati na terenu.

Ispred kluba predsednik Nebojša Stanković , kao i podpredsednik opštine Boban Pejić bili su  dosta  slični u svojim izjavama. Da je klub poslednjih dve ipo godine  stao na “zdrave noge”, što se  tiče kako igračkog kadra tako i finansiskog dela. Da  finansiskih problema neće biti, niti ih je bilo dosad , od kad je ova  Uprva kluba na čelu.Igračima će biti obezbeđeni maksimalni uslovi za  rad i biće adekvatno nagrađeni za svoje uspehe. Stanković je posebno istako da mu je drago što su se u klub ponovo vratili neki igrači koji su ponikli u ovoj sredini i da će trebati da dokažu da im je meseto u njemu.

Sve svoje  zahteve igrača prepustam  da rešavaju sa Sportskim direktorom Draganom Momirovićem i kapitenom tima Milošem Stankovićem i zamenikom Stefanom Kostićem, ma da sam ja tu  koji ću biti zadnji u donošenju odluke. Od igrača tražim red , rad i disciplinu na terenu, kako na treningu tako I na priajteljskim a potom I zvaničnim utakmicama.Podrpesednik Pejić je takođe rekao da mu je još uvek žao što je minuo prvenstvo bilo prekinuto, posle jedne od možda najbolje igre bez pubilike u Lebanu. Al se nada da će već ove jeseni biti tako dobrih fudbalskih partija fudbalera Radana kao one proletos kada je prvenstvo odmah posle nje bilo prekinuto zbog virusa Korona, koji I sad zadaje poteškoće  u čitavom svetu kako u sportu tako I osalim sverama života.

 

Po završenom sastanku koji se održao ispred službenih prostorija uz poštovanaj svim mera predostrožnosti,  održan je prvi zvanični trenig koji je obavio  šef struke Goran Đorđević sa svojim saradnicima. Već od sutra se kreće sa žetokim radom. Uz napomenu da će se pripremama priključti nekoliko pojačanja u ovom letnjme prelaznom roku.

Tako da će Radan po rečima čelnika kluba pretendovati na plasma mešu prvih pet ekipa na tabeli Srpske lige –istok.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print