JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

ZONA JUG: Žitorađa sa čak tri zonaša u novoj sezoni!

ŽITORAĐA – Opština Žitorađa pretenduje da postane opština sa najviše ekipa u zonaškom rangu takmičenja. Posle prošlogodišnjih učesnika Fk Žitorađe i Fk Svetlosti iz Badnjevca koja je na kraju ostala u zonaškom društvu, umesto šampiona TOL-e Omladinca iz Podine, zonaškom društvu pridodaće se i treća ekipa iz ove opštine, a to je FK Dobrič iz Pejkovca. Inače, zanimljivost je da će ekipa Dobriča koja se posle dužeg niza godina vraća u zonu, biti jedina ekipa koja će igrati kao domaćin na svom stadionu, s obzirom da gore pomenuta Svetlost igra u Pukovcu, a Žitorađa je jedan deo sezone igrala u Prokuplju, zatim Belotincu tako da ni sada nije poznata sudbina oko toga gde će Žitorađa igrati kao domaćin.
S obzirom da pripreme još uvek nisu krenule ne zna se u kojim će sastavima ekipe uploviti na jesen u novu avanturu, ali sigurno je da ekipe oformljene na proleće, koje su odigrale svega dva meča, neće pretrpeti neke značajnije promene (SVETLOST I ŽITORAĐA). Što se povratnika Dobriča tiče, oni u zonu ulaze sa još nedefinisanim ambicijima s obzirom na to da su se u četvrti rang takmičenja vratili sasvim slučajno, kako kaže prvi čovek Dobriča, Darko Živković.
Vraćamo se u Zonu posle dužeg niza godina. Doduše, ovog puta sasvim slučajno, jer je ekipa koja je trebala da uđe u ligu kao šampion odustala u poslednjem trenutku. Još uvek smo zatečeni situacijom, pa tako da nismo mogli da kreiramo neke dugoročne planove. Ono što u ovom trenutku mogu da vam kažem jeste da će okosnicu u Zoni činiti domaći igrači, uz po neko pojačanje sa strane. Naravno, očekujemo i podršku opštine iako smo svesni da neće biti lako opštini da podrži tri zonaša. Takođe, radimo na dovođenju trenera, i to nam je trenutno problem broj 1. – ističe Živković, i dodaje da očekuje da će imati svesrdnu podršku Pejkovčana, koji su se posle dugo godina zaželeli zonaškog fudbala.
Iz Svetlosti kažu da neće ekipa pretrpeti neke značajnije igračke promene, da su moguća dva-tri odlaska, i isto toliko dolazaka, dok što se Žitorađe tiče situacija oko domaćinstva, kao i eventualnih promena u timu je i dalje nepoznata, jer nismo uspeli da sa čelnicima kluba stupimo u kontakt.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print