JugSport.net

20. april 2024.
sportski portal južne Srbije

“DEČIJI VRTIĆ” MLADOST ULEPŠAO HALU SPORTOVA

Medveđa: U prelepoj hali sportova u Medveđi po prvi put je održana predškolska dečija olipijada pod nazivom; Liga malih šapiona” na kojoj su učetvovali oko 80 dečaka i devojčice iz predškolske ustanove u Medveđi “Mladost” sa svojim vaspitačicama, uz prisutvo velikog broja ljudi na tribinama,

kao i predstavnika lokane samopurave u Medveđi i zaposlenih u Sportskom savezu Medveđa na čelu sa direktorom Branislavom Manasijevićem, koji je po završetku takmičenja podelio svim učesnicima medalje, i poklon paketiće a saopštio je da nema pobednika svi su pobedici takmičenja. Takmičenje nosi naziv “Liga malih šapiona” .

Organizator je Sportski savez Srbije u saradnji sa lokanom samoupravom u Medveđi i Sportskim savezom opštine medveđa po prvi put ove godine. Projekat je nacionalnog karaktera, i realizuje se na teritoriji cele republikeSrbije, odnosno u 35 gradova i opština, Ova liga ima za cilj da mladim uzrastima ukaže na značaj bavljenja sportom, Ekipe sus e takičile u dve discipline i to “budi brz i spretan” i trka na 21 centimetar.

Potom se brisutnim obratio predsednik Sportskog saveza Srbije za predškolski sport i vaspitanje Goran Vještica koji je rekao: Želeo bih ja da Vas pozdravim ispred Saveza za predškolski sport i rekao bih da je nacionalnog karaktera i današnji pobednici uzrasne starije grupe ići će na Državno prvenstvo koje se ralizuje krajem septembra ove godine.

Znači ekipe koje budu najbolje u mlađim grupama idu u Beograd na državno prvenstvo. Što se tiče predškolskog uzrasta nažalost nećete ići u Beograd jer ste u septembru mesecu već učenici prvog razreda osnovne škole. Tako da je to jedini razlog zašto i vi ne dolazite u Beograd. Ja bih danas samo poželeo da se družimo i da rezultat bude u drugom planu.

Upravo da nije bilo lokane samouprave u Medveđi i njihovo razumevanje za ovakvu manifestaciju, pa se zato ovom prilikom će vam se i obratiti zamenik predsednika opštine Rade Perović koji je rekao: Pre svega ja bih želeo najpre da se obratim mladim šapionima, da im poželim lepo druženje, možda smo ovde svedoci stvaranja nekog od njih velikmim šapionom, neke nove Olipijce. Nadam se da među vama postoji neki novi Davor Štefanek, neka nova Milica Mandić, neki novi zlatni olipijci.

Treba u to verovati . Ja ću citirati jednog od najvećih sportista u današnjici plivača Majkj Pelca koji kaže “treba verovati u snovima jer se snovi ostavruju”. Zato i vama želim puno uspeha i streće od danas pa nadalje. Sport ko sport , roditelji gledaju na različite načine, u današnjem okruženju modernih tehnologija, možda je sport i negde u drugom planu. Obično roditelji kada opredele decu na bavljenje sportom vide neku ekonomsku dobit,

kako bi izbavili porodicu, jer je to kao neki stil života, i treba ostati nada u sport, da bismo se pre svega izgradili u dobre ljude, jer dali će sutra neko biti pravnik, ekonomista, pekar, apotekar ili bilo šta,. Možda će neko biti uspešan sportista ako taj uspešan razvoj ukoliko ima talenata to će se odraziti , ali pre svega izradiće neke karakterne crte i socijalne , jer kasnije kada izađe iz tog perioda nadam se da će se u tom drugom svetu bolje snalaziti.

Zato vam želim puno uspeha. Naravno ja bih se zahvali ljudima, iz Sportskog saveza koji su izmislili ovaj divan projekat, i predstavnici koji su danas ovde sa nama u nadu da ćemo u našoj oštini tako divne projekte uvek podržati. Na kraju bih se zahvalio svima.

Moj sagovornik na kraju bio je Goran Vještica predsednik Sportskog saveza za predškolski sport i vaspitanje, koji je na pitanje da je prviput u Medveđi odgovorio rečima: Prvi put smo u Medveđi sa projektom “Liga malih šapiona” koja se dešava danas, upitanju je nacionalni projekat, realzacija projekta dece predškolskog uzrasta utisci su fenomenalni, mnogo dece njih oko 80 iz cele predškolske ustanoveu Medveđi

su došla i uzela učešće u takmičenju “ligi malih šampiona””. Ove godine se projekat relizuje u 43 grada i opštine, tako da mi ne merimo dali je to mala ili velika sredina, dali je malo ljudna ili veliko ljudna opština , značajna su sva deca u Srbiji.

Trudimo se da dođemo u svakoj opštini sa našim projektom. Ovom mnogo znači za predškolsku uzrast, to je jedan lagan uvod u sport. Znači danas smo u Medveđi pre svega zbog igre i zabave a takmičenje i rezultat je u drugom planu. Tako da mogu da kažem uvodimo decu na mala vrata u svet sporta.

Cilj nam je da imamo što više dece u sportu da se sistemski radi što više sa decom, da kolege koji su edikovani da rade sa decom da rade što više, tako da nam je cilj masovnost što veća, i da deca ulaze u sportru na mala vrata. Na kraju poruka Vještice je glasila – “Baviti se što više sportom to je bitnije pre rezultata”.

Time se postiže zdrava nacija, zdrava deca, znači da se malo udaljimo od ovih kompjutera igara i telefona, kako bi izrasli u prave i zdrave ljude.

Na kraju je predsednik Vještica saopštino da će u Beogradu septembra meseca kada se održava Državno prvenstvo Srbije optinu Medveđu predstavljati “Leptirići” u poligonu i Jagodice u štafetu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print