JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

MARIJA SE NE PREDAJE NA PUTU OZDRAVLJENJA

Medveđa: Ako se nadjete kao nepoznavaoci sredine na putu Lebane – Medveđa susrešće Vas malo selo Rukovac u kojoj živi Marija Nikolić sa suprugom Dragišom, decom Petrom 14 godina i male Danke 2,5 godine taman toliko koliko traje njena borba sa ovakvoj bolseti, kao i svekrve Branke koja je uvek uz njih kao prava majka , i prilikom obilaska Marije bili smo dočekani ljubazno, sa verom i nadom u Boga da će biti sve kako treba i da će bolest jednog dana biti pobeđena.

Marija sa osmehom na licu započela je njenu priču govoreći redom kako je trajala njena borba sa bolešću i koja još uvek traje, ali se svi nadamo da je na dobrom putu da istraje i izađe kao pobednik. Pre svega zahvalila se Kordinacionalnom telu za Medveđu Bujanovac i Preševo, za Osmomartovki Bazar u Medveđi u kome  su učestvovali učenici osnovne i srednje škole u Medveđi i sakupljeno je takođe oko 500.000 dinara  i dugujem im veliku zahvalnost, sestrama Ivani Nikolić- Rajković i Jovani Rajković , sredstvima javnog informisanja, muzičkom okestru iz Lebana “Južni Ritam” koji su na Humanitarnoj zabavi u Medveđi u restoranu “Kamelot” porodici Nikolić sakupili 504,000 dinara, bilo je nekih humaniztarnih akcija i u Lebanu,  za njeno lečenje i svima duguje veliku zahvalnost. Tako da ih pominje sa velikom dozom zadovoljstva.

Priča Marije je počela ovim teškim rečima: Prvi moj susret sa opakoj bolešću počeo je još 2021 godine u maju mesecu kada sam se porodila sa Dankom u sedmom mesecu trudnoće i izvadili iz stomaka svu opaku bolest koju sam imala i beba je ostala živa u Niškom kliničkom centru na Akušersko-Ginekološkom odeljenju. Posle toga usledilo je zračenje od 25 dana na Radiologiji.

Posle toga pojavljuje se novi tumor decembra 2021 godine operisana sam u Nišu i izvađen sav tumor iz stomaka, na Abdomenalnoj hirurgiji Kliničkog centra kod doktora Dragana Mihajlovića ,kome takođe dugujem veliku zahvalnost za trud koji je uložio oko samog procesa operacije i daljeg tretmana lečenja što je bilo u njegovom domenu.

U februaru mesecu 2022 godine imala sam Hemo terapiju i posle tri ciklusa nema reakcije na bolje zdravstveno stanje

 

Potom samo posetili privatnu ordinaciju u Leskovcu gde sam imala šest ciklusa hemo terapije TAKSOL-KARBOPLATINA ni ona nije dala pozitivne rezultate.

Potom sam bila i u Sremskoj Kamenici na “X-nož” zračenje 10 dana na institutu za Raiologiju ni to nij edalo rezultate pozitivne po zdravlje.

Po povratku u Leskovcu ponovo sam bila podvrgnuta hemo terapiji zvanoj “ ADRIABLASTIN- CISPLATINA”ni ona ne daje povoljne rezultate po poboljšanju zdravstevnog stanja.

Treći operativni zahvat imala sam u julu mesecu 2923 godine koju je uradio ponovo dr. Dragan Mihajlović u Nišu , posle mesec dan abolset se ponovo proširila. I u novembru 2023 godine radili su mi HIPEC operaciju kod profesorke Maje Pavlov na prvoj hiruškoj klinici u Beogradu.

Posle mesec dana urađena mi je magnetna rezonanca i ustanovljeno da se bolest ponovo vratila.Imuno terapija “KEJTRUDA”rađena je na privatnoj klinici “Aliva” i dosad sam primila četiri terapija ima da primim još jednu, pa da vidimo dalje delovanje, za koje se svi nadamo da će biti pozitivno i dali ona deluje na moju bolest sa kojom se borim ne samo ja nego i moj suprug Dragiša koji je stalno uz mene kao i svekrva Branka i moja deca već odrastao četranestogodišnji Petar i mala Danka 2,5 godina koja mi posebno daje veru i snagu da ćemo svi skupa istrajati i n akraju biti pobednici, jer sve dok u čoveka postoji vera i nada u bolje sutra nema predaje, a još jedndom veliko HVALA svim ljudima dobre volje  na pomoći koju su dali i dalje pre svega u finansiskom smislu za moje ozdravljenje rekla je na kraju Marija,sa osmehom na licu koja je sa suprugom upravo krenula put Leskovca na terapiji.

Nama ništa ne preostaje drugo nego da joj poželimo sreću i da ozdravi i u svojoj 38 godini života nastavi da živi kao sav normalan svet, da i njena deca, suprug budu srećni i pobednici sa bolešću .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print