JugSport.net

sportski portal južne Srbije

MOK TOPLIČANIN 97 NAJBOLJI U PROKUPLJU

Prokuplje: U organizaciji Grada Prokuplja i sportskog saveza Grada Prokuplja u Prokuplju je održan „Sportski bal“ u hotelu „Aleksandrija“na kome su uručene zahvalnice i priznanja sportsitima, sportskim radnicima u godini koja je za nama.

Gradonačlnik Grada Prokuplja Milan Aranđelović pozdravio je sve prisutne i sportiste okupljene na ovoj svečanosti, čestitao im na ostavrenim sportskim rezultatima na terenima širom Srbije, i poželeo im još veće uspehe u Novoj 2022 godini. Između ostalog je rekao : Želim vam mnogo uspeha u narednoj godini i da svoje klubove i grad Prokuplje predstavljate kao i dosada, na najbolji mogući način. Mi smo kao lokalna samouprava povećali budzet za sport koji nikad nije bio viši , i trudićemo se da obezbedimo što bolje uslove kako bi mladi i deca se sve više bavili sportom istako je Aranđelović.

Kao i svake godine tako i ove prvo su dodeljene zahvalnice i novogodišnji paketići najmlađima , odnosno perspektivnim mladim sportistima . Zahvalnice su uručene Nikoli Mitić iz Gimnastičkog kluba Topličanin, Strahinji Stankoviću članu košarkaškog kluba Toplićanin, Mariji Nešić iz Streljačkog kluba Topličanin 1887, Nikoli Mitroviću članu OFK Topličanin, Vojinu Videnoviću iz Karte kluba Topličanin, Marti Bakić i Marti Pejčinović  članicama ŽOK Topličanin, Vasiliji Stevanoviću i Nikoli Joviću iz MOK Topličanin 97, Lani Petković članici Gimnastičkog kluba Topličanin, i Ivoni Radenković iz Košarkaškog kluba Topličanin.

Sportski savez dodelio je zahvalnice i klubovima koji  su organizacijom takmičenja obeležili 2021 godinu, i pojedeincima koji su dugi niz godina presdtavljali prokupački sport na najbolji mogući način. Zahvalnice su pripale Šahovskom klubu Topličanin za organizaciju Balkanskog Kupa  u šahu u Prokuplju 2021 godine. Fuzdbalskom klubu Topličanininu za organizaciju Memorijalnog turnira „Zoran Banjac“   , Draganu Rankoviću za razvoj i doprinos Stonomtenisu , Goranu Joviću za dugogodišnji doprinos razvoju i popularizaciji rukometa za 50 godina postojanja, Zenku Mutiću da doprinos razvoju boksu, Pretdragu Petroviću za dugogodišnji rad i razvoj FK Kosovac, Miloju Milićeviću za ostvarene rezultate  u fudbalksom suđenju, Saši Miljkoviću za ostvarene rezultate u Paraglajdingu , PSK Toplici za ostavrene rezultate  u Planinarstvu i Bratislavu Dunjiću za doprinos i razvoj rukometnog sporta u ovom gradu.

Grad  Prokuplje i Sportski savez grada Prokuplja doneli su i potshumna priznanja Zoranu Banjcu, Veljku Kajganoviću, Petru Kajganoviću i Saši Petroviću.

U konkurenciji Pionirki za najbolju je proglašena Jana Milošević iz Ženkog rukometnog kluba Topličanin. Izuzetno talentovana , dosciplinovana  i posvećena sportu. Član je Pionirske repezentacije Srbije.

Najbolji  Pionir je Uroš Grujić član Gimnastičkog kluba Topličanin. Ove godine je postao šampion Srbije  Pionirskoj ligi Srbije. U višeboju je bio prvi, a u finalu na spravama uspeo je da osvoji šest medalja od toga pet zlatnih i jednu srebrnu . Ostavrio je veliki uspeh na Međunarodnom takičenju za mlađe kategorije  osvojivši dve bronzana medalje , sve to pod voćstvom vrhunskog trenera Predraga Mladenovića koji sa njim radi godinama, od njegovog prvog ulska u sali za treninge i n eodvajaju se   stalno su jedan pored drugog.

Najuspešnija kadetkinja je u 2021 godini Lana Tijanić iz Karate kluba Topličanin  kojaje na prvenstvu Srbije osvojila drugo mesto u katama i treće u borbama. Najbolji kadet u ovoj godini je Darko Jovanović iz Rukometnog kluba Topličanin , jer njegov golmanski talenat nije promakao selektoru repezentacije Srbije za mlađe selekcije i uvršten je u Pionirsku repezentaciju Srbije.

Posebno priznanje za izuzetne  sportske rezultate dobio je Andrrija Gubijan iz Karate kluba Topličanin. Ove godine na Svetskom prvenstvu u borbama osvojio je bronzanu medalju. Na prvenstvu regiona osvojio je drugo mesto  u borbama, a na prvenstvu Srbije prvo mesto u borbama.

Najbolja juniorka u 2021 godini je Lana Mladenović  iz Karate kluba Topličanin . N asvetkom prvenstvu u borbama zauzela je peto mesto , na prvenstvu Regiona u borbama drugo mesto, i na prvenstvu Srbije takođe u borbama prvo mesto i takođe prvo mesto u kata timu.

Za najboljeg Juniora izabran je Momir Savić član OFK Topličanina , koji je standarni prvotimac  kluba iz omladinske škole i jedan je od nosioca celokupne igre   fudbalksog kluba Topličanin.

Za najboljeg trenera proglašen je predrag Mladenović iz Gimnastičkog kluba Topličanin koji je iznedrio u klubu veliki broj mladih gimnastičara a perjanica je Uroš Grujić pod njegovim rukovodstvom od prvog dana kad je kročio u halu za treninge. Gimnastički  Savez mu je ove godine ukazo poverenje  i pozvao ga da na pripremama radi sa najboljim gimnastičarima Srbije , zbog sjajnih rezultata sa mlađim kategorijama. U ovoj godini više je boravio u Sali za treninge nego kod svoje kuće , što je i plod uspešnih rezultata popularnonog Peđe.

Nagrada za životno delo ove godine pripalo je košarkaškoj legendi Vladimiru Popoviću – Popu . Košarkom je počeo da  se bavi 1970 godine a već sledeće postaje standrani prvotimac, koji se takmičio u Jedintsvenoj Srpskoj ligi. Od  1980 godine je prvi trener    i igrač prvog tima. Kao igrač postigo je mnoge rekorde  a rekord karijere je postignutih 73 koša protiv ekipe Juga iz Vranja. Godine 1993  je završio karijeru i nakon toga radi u klubu , nastavlja kao trener .

Najbolji klub u ovoj godini je Muški odbojkaški klub  Topličanin 97 . Godina na izmaku bila je  najbolja u dosadašnjoj istoriji kluba vrednujući postignute rezultate. Klub se takmičio u Drugoj ligi –Istok, i od 20 odigranih utakmica zabeležio 18 pobeda . Postao je prvak lige i izborio plasman u baraž koji je održan u Prokuplju, gde  su uspeli da izbore plasman u Prvu B  jedinstvenu ligu . Klub je u usponu i nastavlja borbu za još veći plasman.

Za najuspešniji sportsiskinju izabrana je Anđela Milovanović članica Ženskog rukometnog kluba Topličanin . Odgovoirna, marljiva, požrtvovana , spremna da preuzme rizik, poseduje vrhunske sportske kvalitete.

Za najboljeg Sportistu 2021 godine iazabran je Ljubomir Janičijević člna Rukometnog kluba Topličanin. Ovo nije njegovo prvo priznanje,  a krasi ga izuzetna sportska karijera, plodnonosna mnogo godina,  bavljenje sportom i obeležena značajnim rezultatima . U klubu je kapiten, motor ekipe i pravi primer  profesionalca u ovom sportu. Klub mu duguje priznanje za izuzetan doprinos u ostvarivanju rezultata  svih ovih godina a posebno za ovu godinu kada Rukometni klub Topličanin beleži vrhunske rezultate , jer je trenutno na prvom msetu u Super  B  ligi i osvojen je Kup grupe istok.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print