JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Srbi “pokorili” Francusku Albu

Lebane. Mala ali odbarana četa od tri člana po odobrenju Powerlifing  Saveza Srbije učestovala je na Master Evropskom Prvenstvu   u Francuskoj , odnosno u gradu Albi.  Učestvovalo je 266 takimačara iz 24 zemlje Evrope, od toga u kategoriji muškaraca 159 takmičara i u kategoriji žena 105 takmičarki.

Uz napomenu da su ovom prve medalje u istoriji Powerliftinga  Srbije  bilo kog sjaja, pogotovu što je ovog puta reč o zlatnim odličjima uz to dobili smo i dva Evropsak prvaka, što je još veći i značajniji uspeh za ovaj sport snege kod nas.

Takičenej se odvijalo u tri discipline čučanj, potisak sa ravnr klupe i mrtvo dizanje. Prvenstvo je pod okrivljem EPF (Evopske Powerlifting Federacije) sa doping kontrolom. Takmičari su nastupali bez dodatne opreme  u klasičnim Powerliftig opremi.

Našu Srbiju predstavljali su tri takmičara Milan Smiljanić takmičio se u diviziji M1 gde su nastupali najjaći muškarci od 40 do 49 godina  . Takmičio se u kategoriji  + 120 kg. Koji je Vicešampion sveta iz 2019 godinu.

U kategoriji čučanj podigo je težinu 280 kg i osvojio zlatnu medalju, u potisku sa ravne klupe podigo je 205 kg. i osvojio zlatnu medalju, u kategoriji mrtvo dizanje  sa podignutih 240 kg.osvojio je brinzanu medalju. Sa ukunom podignutom težinom u sve  tri kategorije od 725 kg postao je Prvak Evrope u svojoj kategoriji.

Drugi takmičar je Saša Cvetković divizija M2 najjači ljudi od 50 do 59 godine starostiu kategoriji -120 kg inače je Državni rekorder i Balkanski šampion iz 2018 godine.

Osvojio je zlatnu medalju u disciplini čučanj  sa podignutom težinu 262,5 kg, bronzanu medalju u kategoriji potisak sa ravne klupe sa podigutih 160kg  i u kategoriji mrtvo dizanje srebrnu medalju sa podignutih  275 kg  osvojio je srebrnu medalju. Tako da je sa ukupnom podignutom težinom od 697,5 kg takođe posta prvak Evrope u svojoj kategoriji.

Treći učesnik je bio  Sava Vasilevski divizija M4 do 93 kg svoje težine  gde su se takmičili najjači ljudi  starosti od +70 godina. Sava je jedan od rpvih takmičara u ovom sportu  višestuki je šampion Srbije i stare Jugoslavije.

Sava je u disciplini čučanj osvojio zlatnu medalju sa podignutih 170k.  U kategoriji mrtvo dizanje  osvojio je srebrnu medalju  sa podignutih 200 kg težine.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print