JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Mijalković i Tančićeva ispred svih

Pirot: Minulog vikenda u Pirotu je otvorena tradicionalna Božićna škola sportova  na kojoj su dodeljene  nagarde i priznanja najboljim spotristima i sportskim kolektivima za minulu 2019 godinu. Promoter ovogodišnje Božićne škole sportova je naš proslavljeni odbojkaš  Vladimir- Vanja Grbić.

U kategoriji Pionira  nagade naboljim pripale su: Ivana Mančić ( Sirena), Ognjen Antić (BK Pirot), Branka Petrović ( ŽOK Pirot), Marko Mančić ( KK Pirtot), Sofija Jovićić (DŽK Pirot), Vuk Manić ( Ašihara Tigrovi),  Mila Nikolić(GK Soko). Nagrade je uručio zamenik Gradonačelnika grada Pirota Vidojko Panajotović.

U kategoriji juniora proglašeni su najbolji a to su: Maša Dzunić ( ŽFK Jedinstvo 2014), Jelena Stojanović ( ŽRK Pirot), Milica Golubović ( GK Soko), Nemanja Pešić ( SSK Stara planina), Vuka Vasić ( KK Pirot), Saša Nikolić(BK Pirot). Sportisti u ovoj kategoriji  nagrade su primili iz ruke Zorana Kostića predstavnika Komapnije „ Tigar-Tajers“.

Dodelejne je i specijalna nagrada  Sportskom Udruženju „Mladost“ za učešće na LOI.S Olimpijadi. Dok je za mlado sportsko dostignuće u 2019 nagrada je uručena  odbojkašici  Mili  Đorđević  koja je članica   OK Crvena Zvezda iz Beograda gde je kapiten, dok je od proše godine  i član Odbojaške repezentacije Srbije .

Najboljim ekipama i pojedincima  u seniorkoj konurenciji  nagrade  u vidu pehara  uručili su Gradonačelnik grada Pirota Vladan Vasić i promoter Vanja Udovićić.

Za najbolji sportski kolektiv proglešen je Fudbalski klub Radnički koji je prošle godine ekspresno izborio povratak u  Prvu ligu Srbije kao prvak Srpske lige-istok. Da bi u ovogodišnjem prvenstvu , posle jesenjeg dela prvenstva zauzeo visoko sedmo mesto na tabeli, sa dobrim izgledima da taj položaj u drugom delu poboljša za neko mesto

.Nagrađen je  i Košarkaški klub Pirot koji je bio među prvih pet ekipa na tabeli Druge košarkaške lige Srbije. Takođe nagrađen je i ŽKK „Gimnazijalac“ u kategoriji kadetkinja koje se takmiče u kvalitetnoj ligi Srbije –Triglav-osiguranje  u ženskoj košarci.

Za sportsitu grada Pirota za 2019 izabran je Uroš Mijalković karate majstor iz Pirota koji sa velikim uspehom predstavlja svoj grad i Srbiju na najvećim smotrama karate sporta kako kod nas tako i  u  inostranstvu.Upravo se bori  za Olipisku normu koju treba da ispunu da bi bio učesnik naredne Olipijade. Pored njega nagrađeni su još  Miloš Spasić mladi fudbvaler FK Radničkog iz Pirota,Marko Kostić iz MK-Kostić, neustrašljivi motociklista  prvak Srbije  u motokrosu –MX1 kategoriji .

Sportsikinja grada Pirota za 2019 godinu je Simona Tančić ruketašica  RK Pirot , koja je bila jedna od najboljih igračica ovog kluba  ujedno i najbolji golgeter  svog tima. Nagrađene su i Jovana Veljković mlada repezentaivka u odbojci  članica OK-Pirot. Kao i Nina Vasić kapiten ŽFK Jedinstvo 2014.

TEKST: Ana Tolić

FOTOGRAFIJE: Aleksandar Ćirić

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print