JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Kad lokana samouprava ima sluha za sport

Lebane: Kako to priliči svim dobro ogranizovanim lokalnim samo upravama, kao što je slučaj sa optinom Lebane već na samom početku ove godine raspoređena su novčana sredstva svim Sportskim koletivima na teritoriji opštine Lebane.

Po obavljnoj proceduri u kojoj je Sportski savez nosioc svih akcija. Tu se pre svega misli na Generalnog seketara Miroslava Stošića koji je nosioc svih akcija ispred saveza. Po dostavljanju obrzaca predloga klubovima od strane Sportskog saveza da se izjasne koja su im sredstva potrebna za normalno funkcionisanje u godini koja je pred njima. Po dostavljanju I popunjavanu obrasca Komisija usvaja i daje

Opštinkom Veću koje određuje iznose. Rešenja sa potpisom predsednika opštine Ivana Bogdanovića se dostavljaju klubovima koliko im je odobreni iznos za tekuću godinu.Taj ukupni iznos je 40.000 000 dinara, što je za svaku pohvalu . Po tome se vidi da lokana samouprava u Lebanu itekako ima sluha za sport kako bi usmerila mlade ljude da se bave sportom I odviknu se od loših navika u dsruštvu.

Najveći novčani iznos pripao je Fudbalskim klubovima Radanu iz Lebana i Jedinstvu iz Bošnjaca članovima Srpske  fudbalske lige istok  sa novčanim iznosom od po 8.000 000 dinara. Taj iznos pripao je i Sportskom savezu opštine Lebane. Zatim sledi sa po 3.000 000 dinara Rukoemtni klub Radan I Košarkaški klub Radan  oba iz Lebna. Odbojkaškom klubu Radan priplo je  takoše 3.000 000 dinara .

Opštinkom Fudbalskom savezu   pripao je iznos od 3.300 000 dianra. Streljačko Udruženje “ Gatos” dobilo je 2.000 000 dinara. Po 400 000 dinara dobili su Klub sportova snage “King” –Šumane, Karate klub Radan –Lebane I Sportsko udruženje šaha “Radan 2018 “. Najmnji kolač pripao je Organizaciji sportskih ribolovaca “Jablanica” iz Lebana I po 100 000 dinara Stonoteniserki klub Radan I Sportsko Udrženje “Konstantin” iz Lebana.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print