JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Medveđani nedaju lidersku poziciju

KK JUNIOR –KK JABLANICA  80:87 ( 56:63)

Niš. Fiskulturna hala O.Š. Boško Radović u Nišu. Gledalaca 300. Sudiski par: Aleksandar Marinković(Leskovac)- Marko Stojanović (Niš). Delegat: Miloš Popović( Zaječar). Rezultat po četvrtinama: 23:19, 14:21, 19:23, 24:24.

KK JUNIOR: L. Milojković-5, Todorović, S. Radojković -13, Đurđanović, I, Milojković -10, A. Mladenović-7, Ivanović 26, Miladinović, Arsić 19, Vučković, A. Radivojević.

KK JABLANICA: Rakić -5, nešić 10, Anderjević, Kostić 12, Đorđević 4, Zdravković, Stošić, M. Nikolić 29, Bubalo, Dzelatović  3, Stoiljković 24, S. Nikolić.

Igrač utakmice: Stoiljković

Prva utakmica drugog dela   prvenstva Prve muške košarkaške lige- istok u Nišu između domaćeg Juniora i Jabalnice iz Medveđe   završena je zasluženo pobedom gostuju iz Medveđe koji su i dalje zadržali sam vrh tabele. Domaći su sve učinuli da pobde favorizovanog gosta, uložili su svoj maskimum ali su naišli na kvalitetnijeg protivnika i na kraju sportski prizlani zasuženi poraz. Medveđanima i u narednom kolu predstoji gostovanje u Boljevcu, pa će puleni trenerskog tandema Stošić-Miletić imati još jedno teško gostovanje poput ovog u Nišu.

U prvoj četvrtini domaći su taj period igre rešili u svoju korist (23:19) i tako  stavili do znanja da gosti nemogu lako do pobede, da će morati da ulože dosta truda. U drugoj četvrtini  gosti iz Medveđe su konsolidovali svoje redove i taj period igre rešili oni u svoju korist ( 14:21)  pa se na poluvremenu otišlo rezultatom  37:40  znaći tri poena u korist   Jablanice.

U drugom poluvremenu, odnosno u trećoj četvrtini ponovo su gosti bolji  za četri poena ( 19:24) i tako su stvorili donegde opipljivu prednost za pobedu. U poslednjoj četvrtini bilo je egal ( 24:24) što je bilo dovoljno da Medveđani iz Niš odu kući pevajući sa vrednom pobedom, koja im mnogo znači na početku drugog dela prvenstva gde će sa ekipom KK Bor RTB voditi grčevitu borbu za lidersku poziciju na tabeli u ovom rangu takmičenja i plasman u Drugu košarkašku ligu.

Najbolji pojedinci u timu domaćina Ivanović i Arsić, dok kod goste iz Medveđe centralne figure do pobede bili su najbolji pojedinac na utakmici Stoiljković i M. Nikolić koji su zajedno postigli čak 53 koša.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print