JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Manićevi puleni u pohodu na Super ligu

PROKUPLJE – Rukometaši Topličanina pod dirigentskom palicom nekadašnjeg našeg internacionalca Miljana Manića, ulaze u završni deo priprema pred početak prvenstva 10. oktobra, gde će na jesenjoj premijeri prokupački rukometaši gostovati novajlijama u eliti Jastrebcu iz Blaca.
Ekipa Miljana Manića nije pretrpela neke veće promene u odnosu na prethodnu sezonu, došle su novajlije Đorđe Kostić, iz komšijske Žitorađe, Vladan Stanojević iz niškog Železničara, i Uroš Stanković 18-godišnji rukometaš Partizana, koji će se u Prokuplju kaliti kao pozajmljen igrač crno-belih.
Iz Prokuplja je otišao golman Nemanja Dimitrijević kao i Davor Stankulić i to su za sada jedini odlasci iz kluba. Kako nam kaže mladi stručnjak, od svojih pulena očekuje mnogo veću posvećenost u radu i ozbiljnost nego što je to bila praksa prethodnih sezona, i veruje da je Topličanin stasao u ozbiljnu ekipu koja može da cilja i na sam vrh.
Radimo vredno u pripremnom delu, i verujem da ćemo ovaj kvalitetan rad naplatiti kroz prvenstvene mečeve. Okosnica ekipa je ostala ista, priključilo nam se dvojica-trojica mladih igrača, iz sopstvenog pogona smo priključili neku decu, tako da mogu da kažem da je naša ovosezonska ekipa pravi spoj mladosti i iskustva. Naš prvi izazov biće ambiciozne novajlije iz Blaca, koji euforično ulaze u Super B ligu, i verujem da će imati motiv više da na prvoj utakmici i još pred svojom publikom pokažu sve ono što znaju. Neće biti ni malo lako, svesni smo toga, ali smo ekipa koja u svaki meč ide maksimalno i sa željom da pobedi. Tako će biti i u Blacu. – optimističan je Manić.
Pored rezultata koji je primarni cilj ove sezone, uprava Topličanina, ima za cilj da potpuno afirmiše mlade snage, a Manić kaže da će neki od mladih snaga već u ovoj sezoni imati zapaženu rolu.
Mladi su budućnost Topličanina, neki od njih će već u ovoj sezoni biti bitni šrafovi ekipe tu pre svega mislim na Uroša Stankovića i Vladu Stanojevića, koji će dobiti određene minute, a na njima je kako će ih iskoristiti. Naravno, svi mladi igrači dobiće svoju šansu, jedina je razlika što ovo dvoje već sada mogu da odgovore zahtevima seniorskog rukometa. – kategoričan je Manić.
Meč između ekipa Jastrebac Blace i Topličanin je na programu 10. oktobra od 19 časova, u hali sportova u Blacu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print