JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Leskovački zonaš ostvario vrednu pobedu u borbi za opstanak

Stadion Sloge u Leskovcu. Gledalaca: 70. Glavni sudija: Nikola Đorđević (Leskovac). Strelci: Zdravković u 42 min. iz jedanaesterca, M.Đorđević u 44, Radivojević u 56 i Nedeljković u 65 za Slogu, a Sahiti u 23 i Ademović u 50 za Jablanicu. Žuti kartoni: Ristić, Gavrilović, Ibrahimović i Sahiti za Jablanicu.

 

SLOGA: Janaćković, G.Đorđević (M.Mitrović), Zdravković, Ilić, S.Đorđević, Nedeljković, Stamenković (Filipović), Stanisavljević (Kocić), M.Đorđević, Radivojević i Kostić.

JABLANICA: Gikić, Kostić, Ristić, Ibrahimović, Gavrilović, Jovanović, Rajčević, Ivanović, Stošić, Ademović i Sahiti.

 

Uprkos porazu i broju primljenih golova, „fenjeraš“ iz Medveđe, pružio je snažan otpor domaćinu. Fudbaleri Sloge „trgnuli“ su se nakon primljenog pogotka sredinom prvog dela utakmice, kada je brzonogi Sahiti iz kontre prošao odbranu i pored nemoćnog Janaćkovića poslao loptu u mrežu. Potom je usledilo nekoliko dobrih akcija leskovčana, što je rezultiralo pogocima Zdravkovića posle pravilno dosuđenog jedanaesterca i Đorđevića pri samom kraju poluvremena. U drugom delu ponovo šok za fudbalere Sloge. Ponovila se slika kao i kod prvog pogotka. Ovoga puta u šesnaestercu je najsnalažljiviji bio Ademović. Nije dugo trajala radost gostiju, kada su uporni leskovački fudbaleri preko ponajboljeg Radivojevića i Nedeljkovića postigli golove i zabeležili vrednu pobedu u borbi za opstanak u zoni „jug“. S druge stane, Jablanica se ovim porazom „zakucala“ za dno tabele.