JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Mat Svilajnčanina u Bošnjacu

Bošnjace: Gledalaca 300. Sudija: Mitar Klikovac( Niš) 8. Strelci: Paunović u 77( autogol) za Jedintsvo, Stojanović u 15, 49 min., Maksimović u 54 za Radnički. Žuti karton: M. Stanković (Jedinstvo).

JEDINSTVO: Mišić 5, Grozdanović 6 ( Aleksov 6), Kostadinović 5 ( Đorđević 5), M. Stanković 6, Mitić 5,5, Grujić 5,5, Mitrović 5 ( Đenić-), Z. Stanković 6, Marković 5, Arsić 5,5, Stoiljković 5.

RADNIČKI: B. Stojanović 7, Stošić 7, Paunović 7,5, Glagojević 7, Aćimović 7,5, Ranković 7, Sinđelić 7,5, Popović 8,  I. Stojanović 8,5 ( Strajinović-),  Maksimović 7,5, Milić 7 ( Timotijević-).

Igrač utakmice: Ilija Stojanović

Bleda fudbalska predstava domaćina, koja je rezultirala visokim porazom na svom terenu u Bošnjacu. Gosti su bili tim koji su od prvog minuta znani šta hoćev, tako da su zalsuženo osvojili zlata vrene bodove u borbi za očuvanje statusa Srpskoligaša. Sva četiri pogotka na utakmici postigli su gosti, tri u mrežu domaćina i jedan autogol u sopstevnoj.

Već u 8 minutu gosti su stavili do znanja da su došli u goste da se sa domačinom nadigravaju. U prilici je bio najbolji pojedinac na utakmci ujedno i dvostuki strelac Ilija Stojanović, koji je umakao odbrani domaćina, izbio sam pred golmana Mišića ali je uspešniji iz tog duela bio golman domaćih, prozro je njegovu nameru i  sprečio siguran pogodak. Od 15 minuta 0:1, što je i bio rezultat prvog dela igre, strelac je Ilija Stojanović . koji se iskupio za predhodni promašaj.

U drugom delu već u 49 minutu 0:2, strelac je mladi Maksimović, posle odličnog prodora  I. Stojanovića uputio je iskosa sa leve starne udarac u suprotnu stranu. Lopta je pogodila desnu strivu i završila u mrežu nemoćnog Mišića. Samo pet minuta kasnije 0:3 a strelac je ponovo Ilija Stojanović koji je kao kod promašaja u 8 minutu umako odbrani domaćina , ali je ovog puta bio prisebniji i pored istrčalog Mišića poslao lotu u nebranjeni deo mreže.

Konačnih 1:3 ulseili su u 77 minutu autogolom Stošiča , koji u nameri da vrati loptu golmanu  B. Stojanoviću glavom poslao u sopstvenoj mreži. To je donegde dalo malo nadu domaćina, krenuli su na sve ili ništa, međutim sigurnom odbranom gosti su uspeli da odole svim napadima i da zabeleže zlata vrednu pobedu u borbi za  opstanak među Srpskoligaše.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili