JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Lebane domaćin Dečije Fustal lige Okruga

TALENTA NA PRETEK

Lebane: U prelepoj hali sportova u Lebanu u toku je ovogodišnja Dečija Fustal liga „ Lebane 2019“ u organizaciji FFA. Organizator turnira je direktror Igor Mitić, koji je ujedno i skaut Crvene Zvezde iz Beograda za mlađe kategorije na teritoriji Jablaničkog okruga.

Učestvuju dečaci uzrasta od 14, 12, 10 i 8 godina i igra se po bod sistemu. Najbolji po svojim grupama stiču pravo nastupa na prvenstvu Srbije koje će se održati u Zaječaru od 11 do 15 marta ove godine. Klubovi učenici turnira su: Jedinstvo iz Bošnjaca, Sloga iz Leskovca, Vlasina i KMF „Salon Noa“ iz Vlaostinca i Jablanica iz Medveđe.

Odigrano je tri dana, za vikend prestoji pauza, pa se turnir nastavlja od ponedeljka ( 11februar) kako bi se na kraju dobili pobednici po uzrasnim kategorijama.

Moja uliga kao direktora i skauta je za mene čast ujedno i obaveza, da sve protekne u najboljem redu. Koliko sam primetio ima dosta talenotovane dece. Po svoj prilici neko od njih će se uskoro naći na testiranje u Crvenoj Zvezdi. Koritsim takođe priliku da se zahvalim direktroru hale u Lebanu Milošu Stevanoviću koji nam je omogućio da se turnir održi. Zasd sve protiče u najboljem redu,ubeđen sam da će tako biti i do kraja turnira. Da će oni najbolji steći pravo odlaska na završnoj smotri u Zaječaru rekao je Igor Mitić specijano za naš portal.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print