JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Lale se „rascvetale“ u Surdulici

Surdulica: Gledalaca 800. Sudija. Dalibor Manojlović (Knjaževac) 8. Stelac: Pajović u 10min (autogol). Žuti kartoni: Đorđević, Pejčić (Radnik), Rockov, Graovac, Devetak, Nešković, Srećković (Vojvodina).

RADNIK:  Vasiljević 6, Milovanović 6, Pajović 6, Stevanović 6, Keremeh 6,5, Stamenković 6 (Damnjanović -), Ristović 6 (Stojanović-), Đorđević 5, Pejćić 5 (Kojić 6, Stanisavljevič 5,5, Zlatanović 5.

VOJVODINA: Rockov 8, Lazreveić 7, Saničanin 7, Matić 5 (Gajić-), Graovac 6, Zlomislić 6,5, Milojević 6, Zukić 7 (Devetak-), Stojković 6,5, Veselinović 6, Nešković 6 (Srećković-).

Igrač utakmice: Emil Rockov

Možda i odlučujuća utakmica za Surduličane da se domognu plej ofa nije im se posrećila. Pretpeli su poraz od ekipe Vojvodine koja bukvalono nijednom nije šutnula na gol a pobedila. Jer upravo taj jedini pogodak na utakmci već u 10 minutu je autogol štopera domaćih Pajovića. Domaći su počeli dorbo. Već u 5 minutu pripretio je golgeter domaćih Zlatanović  posle odličog dodavanja od strane Keremeha, ali je udarac završio u spoljni deo mreže. Odluka o pobediku usledila je već u destom minutu igre. Po desnoij stani prošao je  Zukić ubacio centar šuto oštro po zemlji, Pajović u nameri da loptu izbaci sa nekih pet-šet metara poslao  je u spostvenu mrežu.

Igrao se 22 minut kada je slobodan udarac iskosa sa desne strene izveo Ristović šutirao pod samu prečku, ali je Rockov bravuroznoim intervencijom sprećio čist pogodak za domaćina. Isti igrač imao je takođe odličnu priliku napravio je parvi slalom kroz odbranu gostiju ali je u odsudnom trenutku uputio udarac preko gola.  U drugom poluvremenu prava viktorija pred gol Novosađana, ali lopta naprosto nije htela u mrežu Rockova. Naročito u periodu od 63 do 70 miuta u prilici su bili Damnjanović, potom Keremeh, pa Đorđevič i na kraju Kojića ali je ili Rockov branio ili ga je lopta pogađala u odsudnim trenutcima za domaće da stignu do izjednačenja. Gosti iz Novog Sada su se predstavili kao jedna od najnedicsipliovanih ekipa koja je ovog proleća gostovala u Surdulici. Svaku olduku koja im nije išla u prilog propraćivali su negodovanejm sa klupe, na ćelu sa trenerom Radovanom Krivokapićem.

Po završetku utakmice na konferenciju za štampu Šef struke Vojvodine je rekao: Čestitam pre svega mojim igračima što su dali svoj maksimum i smatram da smo zasluženo pobedili. Nismo igali za oko, ali smo se borili i jednom borbenom igrom smo stigli do pobede.

Šef stuke domaćina Milan Milanović je rekao: Borili smo se pružili svoj maksimum na ovoj utakmci. Imali siaset prilika za postizanje pogodaka. Vojvodina je odigrala borbeno, povuki su se na svojoj polovini u drugom poluvremenu i sačuvali poklon pogodak koji smo im poklonili još na početku uatkice. Sada smo u teškoj situacij za plejof ali ima da se igra još jedno kolo pa se nadamo da ćemo se izboriti na kraju.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print