JugSport.net

sportski portal južne Srbije

KOMŠISKI DERBI ZA SLADOKUSCE

Lebane: Dok se u istom vremenu u okviru 16 kola Zona-jug igra još jedan veliki derbi dva tima iz gornjeg  dela tabele na neutralnom terenu u Orljanu između uslovnog domaćina Žitorađe i OFK Topličanina, i to je ujedno komšiski derbi ova dva tima.

U isto vreme u Bojniku snage će odmeriti domaća Pusta reka i Radan iz Lebane utakmice koje su uvek pobuđivale pađnju ljubitelja fudbala kada je u pitanju duel ova dva tima. Radan je trenutno na 6 mestu sa 25 osvojenih bodova uz skor 8 pobeda, 1 nerešena i 5 poraza, dok su Bojničani  za dva mesta niže na 8 mestu sa 20 osvojenih bodova uz skor po 6 pobeda i poraza uz 2 nerešene utakmice.Ali to ništa ne znači.

Radan pretenduje i to je iskazao javno na sam vrh tabele, dok Pustorečani ne gaje takve ambicije, već im je cilj da se nađu u gornjem delu tabele i da budu stabilni i sigurni zonaši.

Uprkos hladnom vremenu, što i ne treba da čudi jer je mart mesec treba očekivati dobru posetu na tribinama gradskog stadiona u Bojniku.

Raspoloženje u oba tabora je optimističko i jedni i drugi se nadaju pobedi, Radan je više želi da bi se priključio timovima iz gornjeg  dela tabele. Jer za vodećim Svetlost zaostaje 6 , dok za drugoplasiranu Jablanicu 3 bodai Žitrorađe 2 , OFK Topličanina 1 bod.

Pred sutrašnji derbi šef struke Radana Dragan Momirović kaže: Derbi dva iskrena sportska dugogodišnja prijatelja, gde očekujem da utakmica protekne u fer i sportskom nadmetanju jer dugogodišnje prijateljstvo sa predsednikom kluba Predragom Vidojevićem i trenerom Dejanom Ceničem nesme da se pokvari nikako na terenu. Poštujem ekipu Puste reke,ali verujem mojim momcima i nadam se pobedi koja će da nas priključi timovima iz vrha tabele, jer nam je cilj osvajanje prvog mesta na tabeli. Očekujemo svi u klubu korektno suđenje i ko bude bolji neka pobedi bio je jasan Momirović.

Bojničani takođe  gaje dobar i lepršav fudbal biće tu nadigravanja od prvog minuta , sigurno se neće lako predati na svom ternu, uvek je bilo  u duelu ova dva tima golova, pa će ih biti sigurno i sutra. Rapoloženje je takođe optimističko što govore  reči „alfe i omege“ tima  i predsednika kluba Predraga Vidojevića koji kaže u istom tonu kao Momirović rečima:

Poštujemo i uvažavamo Radana jer je tim sa dobrim iskustvom kao i pojedincima poput Miloša i Milana Stankovića, Miloševića, Dodića Stoiljkovića. MI smo dosta podmladili tim ali se sigurno unapred nećemo predati. Pokušaćemo da pariramo ekipi iz Lebana, pa ako nam se ukaže šansanećemo je lako propustiti  i da budemo ti koji ćemo se na kraju radovati pobedi. Utkamica mora proteći u fer i sportskom nadmetanju, pa ko bude bolji neka pobedi. U ostalom neka sutra u Bojniku pobedi fudbal u duelu dva velika sportska prijatelja bio je jasan Vidojević.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print