JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

FUDBALERKE JEDINSTVA 2014 IZ PIROTA NOVI ČLAN PRVE LIGE SRBIJE

Poštovane kolege sportski radnici, najpre želim da izrazim zahvalnost vašoj redakciji portala Jugsport.net na dosadašnjoj a i budućoj saradnji, mislim da je vaš rad jako bitan i prepoznat od strane sportske javnosti u cilju informisanja, i da Vi to radite na jedan sasvim profesionalan i objektivan način kao što i dolikuje. Kao što već znate, sa ponosom mogu reći da će ŽFK Jedinstvno iz Pirota od sledeće sezone uzeti učešće u Prvoj ligi Srbije za žene. Mislim da je izlišno reći da smo svi u klubu presrećni zbog toga iz prostog razloga jer je napredak u viši rang svakom klubu u bilo kom sportu jedna od primarnih želja koja se prenosi iz sezone u sezonu, a mi smo je konačno ostvarili.

Žao nam je što se sezona nije završila do kraja usled epidemije koronavirusa i da su devojke mogle potpuno pokazati svoj kvalitet ali posvećenost klubu i sportu. Ženski fudbal je u usponu, i to je jako dobra stvar za sport u Srbiji generalno. Koliko nama konkretno to znači možete shvatitisamo iz toga da nam svakodnevno zvone telefoni, prilaze nam roditelji na ulici sa ciljem da izraze čestitke i da se informišu oko trenažnih procesa kako bi mogli upisati svoju decu da krenu sa treninzima i priključe se sa ostalim devojčicama i nama je to dovoljna nagrada. Zahvalio bih se svim igračicama na srčanosti i znoju koji su prolivale iz dana u dan, kao i stručnom timu na čelu sa Miladinom Miladinovićem.

Takođe želim da izrazim zahvalnost i Gradu Pirotu, bez čije saradnje i podsticaja bi naš san o prvoj ligi ipak i dalje ostao neostvaren. Pored ekipe iz Pirota plasman u Prvu žensku ligu Srbije izborile su i Žfk Loznica, Žfk Moskva Novi Sad i Žfk Heroj iz Beograda. Srdačno, predsednik kluba ŽFK ,,Jedinstvo’’ iz Pirota, Miloš Vučić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print