JugSport.net

sportski portal južne Srbije

FUDBALERKE JEDINSTVA 2014 IZ PIROTA NOVI ČLAN PRVE LIGE SRBIJE

Poštovane kolege sportski radnici, najpre želim da izrazim zahvalnost vašoj redakciji portala Jugsport.net na dosadašnjoj a i budućoj saradnji, mislim da je vaš rad jako bitan i prepoznat od strane sportske javnosti u cilju informisanja, i da Vi to radite na jedan sasvim profesionalan i objektivan način kao što i dolikuje. Kao što već znate, sa ponosom mogu reći da će ŽFK Jedinstvno iz Pirota od sledeće sezone uzeti učešće u Prvoj ligi Srbije za žene. Mislim da je izlišno reći da smo svi u klubu presrećni zbog toga iz prostog razloga jer je napredak u viši rang svakom klubu u bilo kom sportu jedna od primarnih želja koja se prenosi iz sezone u sezonu, a mi smo je konačno ostvarili.

Žao nam je što se sezona nije završila do kraja usled epidemije koronavirusa i da su devojke mogle potpuno pokazati svoj kvalitet ali posvećenost klubu i sportu. Ženski fudbal je u usponu, i to je jako dobra stvar za sport u Srbiji generalno. Koliko nama konkretno to znači možete shvatitisamo iz toga da nam svakodnevno zvone telefoni, prilaze nam roditelji na ulici sa ciljem da izraze čestitke i da se informišu oko trenažnih procesa kako bi mogli upisati svoju decu da krenu sa treninzima i priključe se sa ostalim devojčicama i nama je to dovoljna nagrada. Zahvalio bih se svim igračicama na srčanosti i znoju koji su prolivale iz dana u dan, kao i stručnom timu na čelu sa Miladinom Miladinovićem.

Takođe želim da izrazim zahvalnost i Gradu Pirotu, bez čije saradnje i podsticaja bi naš san o prvoj ligi ipak i dalje ostao neostvaren. Pored ekipe iz Pirota plasman u Prvu žensku ligu Srbije izborile su i Žfk Loznica, Žfk Moskva Novi Sad i Žfk Heroj iz Beograda. Srdačno, predsednik kluba ŽFK ,,Jedinstvo’’ iz Pirota, Miloš Vučić.