JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Pobeda za priključak vrhu

Lebane: Pobeda  u komšiskom derbiju sa ekipom Moravac-Orion, vratila je samopouzdanje u redovima Lebančana.  I pored toga što je bilo dosta primedbi i povike Mrštamnčana da su oštećeni, to je samo dizanje „poržine u oči“ da bi se naneki način opravdao  zasluženi poraz, jer pored toga što su postigli poogodak i dosta sumnjive pozicije , domaćin je u drugom delu sureta smogo snage da preokrene rezultat u svoju korist i zasluženo  osvoji sva tri boda.

Pobeda nad Mrštančane je u redovima“ zelenih“ prošlost sve misli su uperene nedeljnoj utakmici sa Dunavom iz Prahova , koji zna itetako da bude neugodan gost  za domaće timove na Srpksoligaškom istoku. Sve je spremno u redovima domaćih da se uknjiži nova „trojka“ koja bi mnogo značila za priključak timovima iz smog vrha tabele, pogotovu što su  nekoliko utaklmice ovog kola dueli timova iz gornjeg dela tabele.

Upravo pred nedeljnoj utakmicu strelac drugog pobedonosnog pogotka Bojan Stamenković  u ime svojhih klupskih drugova kaže: Utakmica sa Moravcem –Orionom je bila izuzetno teška. Uspeli smo da se vratimo posle  voćstva gostuju i da na kraju mi budemo pobednici u komšiskom derbiju. Pokazali smo karakter tima i mislim da je ekipa u usponu forme. Po nekim pokazateljima malo je teže dobiti dve za redom utakmice na svom terenu, pogodivu kad je reč o kvalitetnim timovima, kao što su naši protivnici, ali svi u klubu se ndamo novoj pobedi.  Dorbo smo se spremili ove nedelje,  za nedeljni susret, biće nekih promena u timu ali to ćemo sve prevazići jednom dobrom igrom. Dve vezane pobede mnogo znače odvešće nas u sam vrh tabele. Nedeljni protivnik je vrlo nezgodan gost , može uvek da napravi iznenađenje, ali mi to ovog puta nećemo dozvoliti da se dogodi. Pozvao bih na kraju navijače da kao i dosad dođu u što većem broju i da nam pomognu da osvojimo nova tri boda na našem kontu. Tako da sam ubeđen da ćemo sa našim vernim navijačima prosalviti  novu pobedu bio je jasan na kraju Stamenković.

Šef struke Goran Đorđević, kao  uvek i ovog puta je bio spreman za razovor koji sa optimizmom i verom u svoje izabranike kaže: Pobeda nad nedelnim protivnikom bi nam mnogo značila. Vrlo teško smo izvojevali pobedu nad  prošlonedeljnim gostom. I ova naredna utakmica kao i predhodna je vrlo značajna za priključlak timovima iz samog vrha tabele. Međusobni njihovi dueli u ovom kolu će nam umnogome pomoći da se popnemo za još nekoliko mesta na tabeli. Pobeda bi značila osvojenih dve trećine bodova ,  mislim da bi bilo potpuno zadovoljavajuće. Tako da bismo sa tom pobedom „poništini“ neke kikseve koje smo imali u predhodno odigranim utakmicama. Očekujem jednu dobru utakmicu i uz dobre vremenseke uslove  nema više one sparine, biće daleko lakše igračima na terenu, što se to i videlu na treninzima ove sedmice, jednostavno lakše se diše. Sve osim nova tri boda na našem kontu bio bi nesupeh za sve nas rekao je na kraju Đorđević, verujući u svoje izabranike da će i ovog puta ponoviti dobru igru iz predhodnog kola , kada su goste iz Mrštana nadigrali naročito u drugom delu .

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print