JugSport.net

19. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Radan ponizio Prokupčane

Prokuplje: Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Lazar Pršić (Kruševac) 7. Stelci: M. Janković 26 za  OFK Topličanin, Stojanović u 8, Mitrović u 16, 69, Milošević u 25,Smiljković u 66  P. Cakić u 80, za Radan. Žuti kartoni: Valjarević. M. Jovanović ( OFK Topličanin), Dodić(Radan). Crveni karton: Valjarević u 55 minutu

OFK TOPLIČANIN: Stojanović 5, Valjarević 5,S. Savić 6, Stojić 6, Kršanin 5, Božić 6, (Gajić-), Pavlović 6,(Denić-),  Kaličanin 7, Janković 6,(Đinđić-).  M. Jovanović 5,(Nikolić-),  M. Savić 5.

RADAN: D. Cakić 7,  P. Cakić 7,5, Stefan (S) Kostić 7,(Dojčinović7),  Krtsić 7, Milošević 7,5, Marinković 7,5,(Stoilković7),  Ivanović 7 (Marko Stanković7), , Stojanović 7,5,( Stefan (T) Kostić7) Smiljković 7,5,  Dodić 7,(Miloš Stanković 7),  Mitrović 8 .

Igrač utakmice: Milan Mitrović

Visoka pobeda Lebančana na premijernoj utakmci u Prokuplju nad domaćim OFK Topličaninom u čijim redovima jedina svetala tačka je bio i ostao kapiten Ivan Kaličanin. Od OFK Topličanina  iz prošlog prvenstva ni bleda senka, jer su redove ovog kluba napustili skoro svi igrači zbog loše politike kluba koju su vodili čelnici ovog kluba, pre svega dugovanja koja su se nagomilala, kako igračima tako I saradnicima sa kojima je klub sarađivao.

Ali ipak to ne umanjuje pobedu Radana koji je bio bolji tim, diktrirao tempo igre čitavog tok susreta I postigo po tri pogtka u oba dela igre. Prvi pogodak na utakmci delo je veterana u redovma gostiju iz Lebana Milivoje Stojanovića već u 8 minutu igre. Samo što je prošlo još toliko vremena Lebančani su svoju prednost udvostučili prvim pogotkom na utakmci mladog Milana Mitrović.Visoku prednost za gostiju od 0:3 uledila je u 25 minut igre a strelac je Milošević.Potom je usledio pogodak za domaći sastav a strelac je M. Jovanović, minut kasnije, što je I bio  konačan rezultat prvog dela susreta (1:3)

.

U drugom delu utaikmice potpuno ista slika na terenu Lebančani su ti koji diktiraju tempo igre I sa još tri pogotka u mreži mladog Stojanovića naneli pravu katastrofu Prokupačkom sastavu na svom bunjištu kraj Toplice.  U 55 minutu utakmice nemila scena na stadionu u Prokuplju, posle pogibljivog starta igrača domaćih  Predraga Valjarevića  došlo je do teže povrede  noge igraču Radana  Stefanu(T) Kostiću, koji je kolima hitne pomoći završio u Prokupačkoj bolnici,gde mu je stavljen gips na nozi.. O kavoj se povredi radi biće naknadno objavljeno.

Četvrti pogodak na utakmci delo je sve boljeg I boljeg u redivima Radana Nemanje Smiljkovićau 66 minutu igre. Predposednji pogodaka na utakmci za visoko voćstvo od 1:5 usledio je  samo tri minuta kasnije  drugim pogotkomna utakmici  a petim za svoj tim, debitanta  Mitrovića , koji je tim pogotkom poneo epitet igrača utakmice.

Konaćnih 1:6 u samom finišu utakmice  a strelac je Predrag Cakić koji se u napad ubacio iz drugog plana I uspeo da se i on upiše u listu strelaca na ovoj utakmci, koju su Lebančani dobili visokim rezultatom 1:6 I tako  se revanširali za onaj nezalueni poraz  sa kamtom u prošlom prvenstvu kada je u galavnoj roli bio sudija Saša Stojanović iz Knjaževca.

Već u narednoj nedelji sledi prava provera vrednosti Radana kada na svom ternu kraj Jablanice u Lebanu dočekuju ekipu Budućnosti iz Popovca, jednog od pretendenta za sam vrh tabele na Srpskoligaškom  istoku.

V. STEVANOVIĆ

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print